Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την εβδομάδα ήπια αρνητικά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την εβδομάδα ήπια αρνητικά. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1764 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι διατηρείται στα 23,25 $/ουγκιά. Ο χαλκός σημείωσε άλλη μια καλή συνεδρίαση με άνοδο 1,57%, ενώ το WTI μετακινήθηκε σχεδόν 1% ανοδικά.

Όσον αφορά το συναισθήμα κινδύνου, το Nikkei 225 έκλεισε 0,20% χαμηλότερα, ενώ το ASX (0,40%) πίεσε υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Shanghai Composite (-0,22%) επίσης δυσκολεύτηκε μετά τα απογοητευτικά στοιχεία του ΑΕΠ.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,20% και ο μεγαλύτερος κινητήρας ήταν το USD/CHF, το οποίο αυξήθηκε σχεδόν 0,40%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD διαπραγματεύεται σταθερά πάνω από τα $ 60k και βρίσκεται στα $ 62,224 στην αρχή της εβδομάδας διαπραγμάτευσης.

Το κινεζικό Εθνικό Στατιστικό Γραφείο προσπαθεί να διασφαλίσει την επίτευξη των ετήσιων οικονομικών στόχων.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Kishida δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αλλαγής του φόρου επί των πωλήσεων.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν δήλωσε ότι το επίπεδο συναγερμού 3 στο Όκλαντ θα παραταθεί κατά δύο εβδομάδες.

Ο κυβερνήτης της BoE Bailey δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός, θα ενεργήσει εάν υπάρχει κίνδυνος για μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τις προσδοκίες.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Λαγκάρντ λέει ότι η τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού είναι σε μεγάλο βαθμό παροδική.

Ο κυβερνήτης της PBOC λέει ότι οι κίνδυνοι αθέτησης είναι μια πρόκληση, οι αρχές παρακολουθούν "ώστε να μην γίνουν συστηματικοί κίνδυνοι".

Ο βασικός πληθωρισμός της RBNZ έφτασε το 2,7% ετησίως.

Σεπτέμβριος Κινέζικη Βιομηχανική παραγωγή 3,1% ετησίως (αναμενόμενο 4,5%).

Κίνα ΑΕΠ 3ο τρίμηνο +0,2% q/q (αναμενόμενο +0,5%). Υ/ Υ/ 4,9% έναντι 5,3% αναμενόμενο.

Τιμές κατοικιών από το Ηνωμένο Βασίλειο για Οκτώβριο +1,8% m/m (προηγούμενο 0,3%).

PMI υπηρεσιών Νέας Ζηλανδίας 46,9 Σεπτεμβρίου (προηγούμενο 35,6).

Αναμένοντας το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ και σχόλια από τον Lane της κεντρικής τράπεζας του Καναδά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →