Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή καθώς το δολάριο υποχώρησε, αλλά διατήρησε την πορεία του για τη χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή καθώς το δολάριο υποχώρησε, αλλά διατήρησε την πορεία του για τη χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου μετά την αισιοδοξία για τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve που προκάλεσαν νωρίτερα απότομες υποχωρήσεις.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.962 δολάρια ανά ουγκιά στις 11:40 π.μ., αλλά παραμένει σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης 2,5%, έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου την Πέμπτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.962 δολάρια την ημέρα.

«Αυτή είναι η εβδομάδα που ο χρυσός πραγματικά συνθλίβεται επειδή υπάρχει μια σταθερή ροή αυτής της αισιοδοξίας για το ανώτατο όριο του χρέους και, επιπλέον, κάποια hakwish ώθηση από τη Fed», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Βλέπουμε μια αγορά εδώ που αρχίζει να αυξάνεται η σιγουριά ότι οι φόβοι για σκληρή προσγείωση και ύφεση χαλαρώνουν κάπως».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι εξέφρασαν αυξανόμενη εμπιστοσύνη για την επίτευξη συμφωνίας για το ανώτατο όριο του χρέους για να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία. Αυτή η αισιοδοξία ώθησε τα κέρδη στη Wall Street.

Το δολάριο υποχώρησε την ημέρα, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο και προσφέροντας κάποια ανάπαυλα στον χρυσό σε τιμή του δολαρίου.

Επίσης, επιβαρύνοντας την όρεξη για χρυσό που δεν αποδίδει, μια εβδομάδα ισχυρών οικονομικών στοιχείων μείωσε τις πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων φέτος, με τις αγορές να βλέπουν πιθανότητα 60% να διατηρήσει η Fed τα επιτόκια μέχρι τον Ιούλιο.

Οι αγορές περίμεναν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στις 11 π.μ. EDT, αφού δύο άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ την Πέμπτη δήλωσαν ότι φαίνεται ότι ο πληθωρισμός δεν κρυώνει αρκετά γρήγορα ώστε να σταματήσουν τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός μπορεί να διολισθήσει περαιτέρω σε ένα εύρος 1.938-1.947 δολαρίων ανά ουγκιά, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 23,6 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.062 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 3,6% στα 1.506 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →