Η τιμή του χρυσού υποχώρησε την Πέμπτη καθώς οι ενδείξεις ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτευχθεί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε την Πέμπτη καθώς οι ενδείξεις ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτευχθεί στην Ουάσιγκτον και μείωσαν έτσι την απήχηση του ασφαλούς καταφυγίου. Η εξασθένιση επίσης των προσδοκιών για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ έριξε σκιά στη λάμψη του χρυσού χωρίς απόδοση.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά στις 09,46 π.μ., ενώ νωρίτερα έφθασε στα 1.971 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Απριλίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ κινήθηκαν 0,3% χαμηλότερα στα 1.978 δολάρια.

Τα επιθετικά σχόλια της Federal Reserve καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό έχουν επιβαρύνει τον χρυσό με την ενίσχυση του δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ, δήλωσε ο Ross Norman, ανεξάρτητος αναλυτής.

«Η αποτυχία του χρυσού να διατηρήσει την τεχνική υποστήριξη στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών πιθανότατα θα ενθαρρύνει περαιτέρω δοκιμές της αρνητικής πλευράς», πρόσθεσε ο Norman.

Οι έμποροι έχουν περιορίσει τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων φέτος και αναμένουν 27,3% πιθανότητα η Fed να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουνίου, σε σύγκριση με σχεδόν μηδενική την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ διατηρήθηκε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο επτά εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Ο χρυσός υποβαθμίστηκε περαιτέρω όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν Μακάρθι τόνισαν την Τετάρτη την αποφασιστικότητά τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η επιφυλακτική αισιοδοξία ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να είναι κοντά σε μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και την αποφυγή μιας πρώτης χρεοκοπίας οδήγησε τις ασιατικές μετοχές υψηλότερα. 

Ο χρυσός μπορεί να αναπηδήσει σε ένα εύρος 1.992-2.003 δολαρίων ανά ουγκιά καθώς έχει βρει υποστήριξη στα 1.975 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, αναμένονται ομιλίες από τον διοικητή της Fed, Philip Jefferson, και τον αντιπρόεδρο της Fed για την εποπτεία, Michael Barr, μαζί με τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα της 12ης Μαΐου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1% στα 23,48 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.072 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε επίσης 1% στα 1.472 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →