Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν την Τετάρτη με τα κέρδη να περιορίζονται από το σταθερότερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν την Τετάρτη με τα κέρδη να περιορίζονται από το σταθερότερο δολάριο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για το όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.988 $ ανά ουγκιά στις 07.55 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν στα 1.992 δολάρια.

Το ανταγωνιστικό δολάριο που είναι επίσης ασφαλές καταφύγιο διατηρήθηκε σταθερό την ημέρα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός έχει υποστηριχθεί καλά σε πτώσεις τιμών κάτω των 2.000 δολαρίων και με το ανώτατο όριο χρέους «η διαδικασία καθυστερεί, υπάρχει κάποια απογοήτευση στην αγορά που επηρεάζει αρνητικά το συναίσθημα» και αυτό θα μπορούσε να φέρει ασφαλείς ροές στο χρυσό, δήλωσε ο Tim Ο Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός του Κογκρέσου Κέβιν ΜακΚάρθι πλησίασαν πιο κοντά σε μια συμφωνία για να αποφευχθεί η επικείμενη χρεοκοπία των ΗΠΑ, καθώς η απειλή ενός οικονομικού εφιάλτη ώθησε τον Μπάιντεν να διακόψει ένα ταξίδι στην Ασία αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός υποχώρησε από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων την Τρίτη μετά τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ και τις επιθετικές δηλώσεις αξιωματούχων της Federal Reserve, που οδήγησαν τα στοιχήματα ότι οι μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου που δεν αποδίδει.

«Οποιαδήποτε ρητορική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού από στελέχη της Fed από τώρα έως τη συνεδρίαση του Ιουνίου θα εμποδίζει την τιμή του χρυσού», είπε περαιτέρω ο Waterer, προσθέτοντας ότι η επικρατούσα ισχύς του δολαρίου περιόριζε προς το παρόν την ανοδική τάση του χρυσού.

Επί του παρόντος, οι επενδυτές τιμολογούν με πιθανότητα 78,6% της διατήρησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ξεχωριστά, μια επίλυση της κρίσης χρέους θα οδηγήσει στιγμιαία κάποιες πωλήσεις στο χρυσό, ενώ σε περίπτωση χρεοκοπίας, «δεν μπορεί να πει κανείς πόσο ψηλά θα εκτιναχθεί ο χρυσός», δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος της ACY Securities.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 23,75 δολάρια ανά ουγκιά, αφού έπεσε σε χαμηλό έξι εβδομάδων στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.064 δολάρια ανά ουγκιά και το παλλάδιο σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.501 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →