Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή και οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα του σε επτά μήνες

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Παρασκευή και οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα του σε επτά μήνες λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, υποστηριζόμενος από τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ μπορεί να έχουν κορυφωθεί καθώς οι αγορές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.879 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:35 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 1.893 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ανέτρεψαν την πορεία τους στην πρωινές ώρες στην Ασία την Παρασκευή, έχοντας ενισχυθεί στην τελευταία συνεδρίαση και επιβαρύνοντας τον χρυσό μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

«Είχαμε τον αριθμό των επικεφαλίδων μόνο λίγο υψηλότερα. Ο βασικός αριθμός ήταν χαμηλότερος όπως αναμενόταν... και δεν φαίνεται ότι αυτό αλλάζει καθόλου τον λογισμό για τη Fed», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής της παγκόσμιας μακροοικονομικής Tastylive.

«Δεν έχουμε ακόμη δει τι σημαίνει υψηλότερο για περισσότερο σε αυτό το σημείο. Η προσδοκία είναι ότι ο κύκλος της αύξησης των επιτοκίων έχει πλέον τελειώσει και το σήμα από τη Fed που λαμβάνουμε φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτή τη σκέψη».

Πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο χρυσός είχε σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων την Πέμπτη, ενισχυμένος από τη στάση πολιτικής των κορυφαίων υπευθύνων χάραξης πολιτικής που παρατήρησαν ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μπορεί να καταστήσει λιγότερο αναγκαίες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Αυτό, μαζί με τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο εν μέσω στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, έθεσε το περιουσιακό στοιχείο σε τροχιά αύξησης άνω του 2% αυτή την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη από τα μέσα Μαρτίου.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Κίνα, τον μεγαλύτερο καταναλωτή χρυσού, τα οποία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν και οι τιμές εργοστασίων συρρικνώθηκαν ελαφρώς ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, με τους δύο δείκτες να δείχνουν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,3% στα 22,17 δολάρια ανά ουγκιά καθώς φαινόταν έτοιμο για την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε τρείς. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 870 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.144 δολάρια, αμφότερα σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →