Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη σε υψηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη σε υψηλό δύο εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου υποχώρησαν λόγω της επιφυλακτικής κλίσης των τόνων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εν όψει των εκτυπώσεων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.881 δολάρια ανά ουγκιά στις 09.45 π.μ., το υψηλότερο επίπεδό του από τις 27 Σεπτεμβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 1.894 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού έχουν ανατιμηθεί λόγω της πτώσης των αποδόσεων, μέσω ενός πιο εύστοχου τόνου από ορισμένα μέλη της Fed και ενός στοιχείου ασφαλούς αγοράς, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets, προσθέτοντας ότι «παραμένει προκατάληψη για περαιτέρω μέτρια κέρδη προς τα 1.900 $ με υποστήριξη στα 1.840 $."

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Σεπτέμβριου έδειξαν ότι η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ ώθησε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε μια νέα προσεκτική στάση τον περασμένο μήνα, μια θέση που επιβεβαίωσαν κορυφαία στελέχη της Fed σε μια σειρά δηλώσεων αυτή την εβδομάδα.

Βοηθώντας τον χρυσό που δεν αποδίδει, ο δείκτης του δολαρίου και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν κοντά στα χαμηλά δύο εβδομάδων. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στην έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ που αναμένεται στις 1230 GMT, η οποία αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός μετριάστηκε τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, αλλά οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις στην πύλη του εργοστασίου συνέχισαν να μειώνονται.

«Εάν ο ΔΤΚ είναι υψηλότερος από το αναμενόμενο, μπορεί να θέσει ξανά στο τραπέζι την προοπτική μιας αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο», πρόσθεσε ο Hewson.

Τα υψηλά επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού χωρίς απόδοση, ο οποίος εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος πάνω από 9% μετά την κλιμάκωση πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 $ ανά ουγκιά τον Μάιο.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα περίπου 72% πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σταθεροποιήθηκε 0,4% στα 22,16 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 887 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.165 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →