Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν κοντά σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν κοντά σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε αφού αρκετοί αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πρότειναν ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορεί να καταστήσει λιγότερο αναγκαίες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ ήταν 0,1% υψηλότερος στα 1.863 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:48 π.μ., αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 29 Σεπτεμβρίου την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους στα 1.876 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε σχεδόν στο κατώτατο σημείο δύο εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, παρακολουθώντας μια διολίσθηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων που έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά του 2007 που κλιμακώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Η σαφής συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων της Fed είναι για πόσο καιρό θα διατηρηθεί αυτό το τελικό επίπεδο του επιτοκίου των κεφαλαίων της Fed προτού τεθεί σε εφαρμογή η πρώτη μείωση των επιτοκίων», δήλωσε ο Kelvin Wong, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Ασία-Ειρηνικό στον OANDA.

Ο πρόεδρος της Fed της Minneapolis Neel Kashkari δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «πιθανό» η πρόσφατη άνοδος των πιο μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ομολόγων να σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια περαιτέρω, ενώ ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δεν βλέπει άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει κανένα ενδιαφέρον.

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν από τα πρόσφατα χαμηλά επτά μηνών καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή τροφοδότησαν ζήτηση για χρυσό ως ασφαλή καταφύγιο, αλλά η επόμενη κίνησή του εξαρτάται από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας, καθοριστικής σημασίας για τον προσδιορισμό της επερχόμενης τροχιάς των επιτοκίων της Fed.

«Η προσοχή τώρα έχει μετατοπιστεί στα επερχόμενα βασικά δεδομένα του ΔΤΚ των ΗΠΑ που αναμένονται αύριο, παρόλο που ο παράγοντας ασφάλιστρου γεωπολιτικού κινδύνου εξακολουθεί να παραμένει στο παρασκήνιο», πρόσθεσε ο Wong.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου της Fed που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας θα σαρωθούν επίσης για ενδείξεις επιτοκίων.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 21,96 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα επίσης κέρδισε 0,7% στα 887 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.178 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →