Ο χρυσός σημειώνει πτώση τη Παρασκευή μετά από μια συνεδρίαση roller-coaster της χθεσινής ημέρας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει πτώση τη Παρασκευή μετά από μια συνεδρίαση roller-coaster της χθεσινής ημέρας. Οι επενδυτές συνεχίζουν να επαναξιολογούν την κατάσταση γύρω από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη, καθώς και τις περαιτέρω δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κερδίζουν 0,32% στα 1.910 δολάρια. Το "πάντα" ασφαλές καταφύγιο-κίτρινο μέταλλο σκαρφάλωσε περισσότερο από 3% την Πέμπτη για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2020 στα 1.973,96 $, αλλά τελικά έκλεισε τη συνεδρίαση χαμηλότερα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy δεσμεύτηκε την Παρασκευή να παραμείνει στην πρωτεύουσα του Κιέβου. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολεμούν τη ρωσική εισβολή, τη μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό κράτος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέβαλε περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία με στόχο να εμποδίσουν την ικανότητα της τελευταίας να δραστηριοποιείται σε μεγάλα νομίσματα. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες και κρατικές επιχειρήσεις.

Οι κεντρικές τράπεζες και οι πολιτικές τους βρίσκονται επίσης στα ραντάρ των επενδυτών. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθεί να πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να καθυστερήσει, αλλά όχι να σταματήσει, την έναρξη της μείωσης του ενεργητικού.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας στοχεύει να αυξήσει τα επιτόκια όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και να αποφύγει την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση της πολιτικής στο μέλλον, δήλωσε ο διοικητής Adrian Orr.

Εν τω μεταξύ, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που επενδύουν σε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα είδαν τεράστιες εισροές καθώς οι επενδυτές κατέφυγαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το παλλάδιο έχει αυξηθεί σχεδόν 28% το 2022 μέχρι σήμερα, ενώ ο χρυσός έχει κερδίσει περίπου 4,5%. Το παλλάδιο σημείωσε άλμα 1,4% αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021 στα 2.711,18 δολάρια την Πέμπτη, ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,57% και το ασήμι κερδίζει 0,05% στα 24,30 δολάρια..

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →