Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αγγίζοντας το υψηλό σχεδόν εννέα μηνών νωρίτερα μέσα στην μέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Πέμπτη, αγγίζοντας το υψηλό σχεδόν εννέα μηνών νωρίτερα μέσα στην μέρα. Οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία αφότου η Ουκρανία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ρωσία έστειλε στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,74% στα 1.924 δολάρια. 


Οι αυτονομιστές στο Ντονμπάς (Ντονμπάς) της Ουκρανίας ζήτησαν τη ρωσική βοήθεια για την απόκρουση της «επιθετικότητας» την Τετάρτη. Η Ουκρανία απάντησε ανακοινώνοντας υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Δύση με τη σειρά της απάντησε επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ προσχώρησαν στις γερμανικές κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 που συνδέει τη Γερμανία με τη Ρωσία.

Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε περισσότερο από 3% αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε στη μαύρη λίστα Ρώσους νομοθέτες παγώνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και απαγορεύοντας τα ταξίδια. Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το πράσινο φως σε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία στις 5.00 π.μ

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε το επιτόκιό της αμετάβλητο στο 1,25% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο εκτοξεύεται στα 2.551 δολάρια  κερδίζοντας 4,20%, ξεπερνώντας το υψηλό σχεδόν έξι μηνών.

Η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού παγκοσμίως και η Nornickel είναι επίσης σημαντικός παραγωγός παλλαδίου και πλατίνας. Η Ρωσία παρήγαγε 2,6 εκατομμύρια ουγκιές παλλαδίου το 2021 ή το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Παρήγαγε επίσης 641.000 ουγκιές πλατίνας ή περίπου το 10% της συνολικής παραγωγής.

Το ασήμι κερδίζει 0,65% στα 24,70 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,83%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →