Ο χρυσός γύρισε σε θετικό έδαφος τη Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός γύρισε σε θετικό έδαφος τη Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Ρωσία που αντιστάθμισαν τη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,45% στα 1.907 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έλαβε μέτρα που στοχεύουν τις ελίτ της Ρωσίας και την πώληση κρατικού χρέους την Τρίτη, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατεύματα να κινηθούν σε δύο αποσχισμένες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για να τιμωρήσουν τη ρωσική οικονομία, αλλά δεν έχουν σκοπό να πλήξουν τις ενεργειακές αγορές, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία διέκοψε το Nord Stream 2, ένα μεγάλο έργο αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Τα αμερικανικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο μετά τις κυρώσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια λόγω του υψηλότερου κόστους πρώτων υλών στον απόηχο της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ ήταν επιθετικός προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, πιέζοντας για αυξήσεις επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης στις επόμενες τρεις συνεδριάσεις.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε τα επιτόκιά της για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και δήλωσε ότι σχεδιάζει ένα υψηλότερο από το αναμενόμενο επιτόκιο για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,60% στα 24,53 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,93% στα 1.075,75 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο της τάξεως του 3,92%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →