Ο χρυσός ακροβατεί τη Τρίτη λίγο κάτω από τα 1900 δολάρια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ακροβατεί τη Τρίτη λίγο κάτω από τα 1900 δολάρια, αφού η Ρωσία αναγνώρισε δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και έστειλε ειρηνευτικά στρατεύματα στις περιοχές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού χάνουν 0,42% στα 1.896 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τρίτης. Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία καθώς η ένταση στη Ρωσία και την Ουκρανία κλιμακώνεται.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητες τη Δευτέρα, δίνοντας εντολή στον ρωσικό στρατό να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή.

Το εμπόριο και οι επενδύσεις μεταξύ ιδιωτών των ΗΠΑ και των δύο αποσχισμένων περιοχών απαγορεύονται σύμφωνα με εκτελεστικό διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η επιταχυνόμενη κρίση έχει ωθήσει το πετρέλαιο σε υψηλό επταετίας, ενώ τα ασφαλή καταφύγια σημείωσαν ράλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ αποκλίνουν.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν έως και 5,5 μονάδες βάσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των στοιχημάτων αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η διοικητής της Federal Reserve Michelle Bowman δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία τις επόμενες τρεις εβδομάδες για να καθορίσει εάν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το επιτόκιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,42%, κινούμενο λίγο κάτω από τα 24 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,56% ενώ το παλλάδιο χάνει 0,43%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →