Ο χρυσός πέφτει ελαφρά τη Δευτέρα, αλλά διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο οκτώ μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός πέφτει ελαφρά τη Δευτέρα, αλλά διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο  οκτώ μηνών, καθώς οι ανησυχίες για τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις ενθάρρυναν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία ασφαλή καταφυγίου.

Στην τελευταία εξέλιξη από την πιθανότητα μιας σύγκρουσης στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ είπαν στους συμμάχους ότι οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δυνητικά θα στοχεύει πολλές πόλεις πέρα ​​από την πρωτεύουσα Κίεβο, σύμφωνα με κάποια άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πλέον πεπεισμένος ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να κινηθεί κατά της Ουκρανίας και ότι μια εισβολή, συμπεριλαμβανομένου ενός χτυπήματος στο Κίεβο, θα μπορούσε να έρθει εντός ημερών. Η Μόσχα συνεχίζει να αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στον μικρότερο γείτονά της και λέει ότι έχει ήδη αποσύρει στρατεύματα από περιοχές κοντά στα σύνορα.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες έχουν αντισταθμίσει το πτωτικό κλίμα από μια πιθανή άνοδο των επιτοκίων, η οποία θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για το άτοκο πολύτιμο μέταλλο.

Οι δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας από τον κυβερνήτη Lael Brainard και τον πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης John Williams, καθώς και τον Charles Evans της Chicago Fed, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αυστηροποίηση, χωρίς να επιδιώκουν μια υπερμεγέθη αύξηση των επιτοκίων ή μια κίνηση πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση.

Ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,21% στα 1.896 δολάρια η ουγκιά, ενώ ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot είναι σταθερός. Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι χάνει 0,21% στα 23,92 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,57% και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,47%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →