Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τρίτη, παρόλο που το δολάριο συνεχίζει την ανοδική τάση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τρίτη, παρόλο που το δολάριο συνεχίζει την ανοδική τάση και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν την άνοδό τους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,28% στα 1.832 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τρίτη, αφού υποχώρησε από σχεδόν υψηλά 20 ετών τη Δευτέρα.

Το κινεζικό γουάν, το οποίο είχε πτωτική τάση τον τελευταίο καιρό, συνεχίζει την πτώση, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για το εάν οι αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κέρδη για το δολάριο. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν επίσης.

«Τώρα που έχουμε το τόσο απαραίτητο ξεκαθάρισμα στις αγορές χρυσού, οι πιο μακροπρόθεσμοι κάτοχοι θα μπορούσαν να αρχίσουν να τοποθετούνται για την ενδεχόμενη στροφή προς τα νότια των σκληρών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν ως επί το πλείστον ανοδικά την Τρίτη και η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας δημοσίευσε τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της νωρίτερα την ίδια ημέρα. Οι υπουργοί Οικονομικών της G-7 και οι κεντρικοί τραπεζίτες πρόκειται να συναντηθούν μια ημέρα αργότερα.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης ομιλίες από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell και άλλους παράγοντες χάραξης πολιτικής της Fed αργότερα μέσα στην ημέρα, με τον Πρόεδρο της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ να μιλάει μια ημέρα αργότερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,2%, η πλατίνα παρέμεινε σταθερή στα 945 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,2%.

"Με την Κίνα να βρίσκεται στα πρόθυρα της επαναλειτουργίας και πιθανότατα να προσθέσει περισσότερα κίνητρα, είναι κάτι που ωφελεί όλα τα σκληρά εμπορεύματα. Και το παλλάδιο που χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό το μέταλλο θα μπορούσε να επωφεληθεί από το άνοιγμα των λιμανιών στην Κίνα", δήλωσε ο Innes.

Η βελτίωση της ζήτησης και η μείωση της προσφοράς θα βοηθήσουν επίσης το παλλάδιο και το ρόδιο να επανέλθουν σε έλλειμμα το 2022 και να μειώσουν το πλεόνασμα της πλατίνας, ανέφεραν τη Δευτέρα οι σύμβουλοι της Metals Focus.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →