Ο χρυσός υποχώρησε τη Τετάρτη, με το δολάριο να συνεχίζει την υποχώρησή του από το υψηλό 20 ετών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Τετάρτη, με το δολάριο να συνεχίζει την υποχώρησή του από το υψηλό 20 ετών και να αντισταθμίζει την πίεση από τις ισχυρότερες αποδόσεις του δημοσίου. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τα τελευταία επιθετικά σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,13% στα 1.814 $ στις 16:28 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Τετάρτη, αλλά επέκτεινε την πτώση του για τέταρτη ημέρα. Οι αυξημένες ορέξεις των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα στοιχήματα απομάκρυναν επίσης την απήχηση του ασφαλούς καταφυγίου.

Ο Πάουελ υποσχέθηκε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια όπως απαιτείται για να περιορίσει τον υψηλό πληθωρισμό που, όπως είπε, απειλεί τα θεμέλια της οικονομίας. Η Fed αύξησε το επιτόκιό της κατά τρία τέταρτα της εκατοστιαίας μονάδας το 2022 μέχρι σήμερα και βρίσκεται σε καλό δρόμο να το αυξήσει ξανά κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022.

Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ, θα μιλήσει, ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών της G-7.

Στην Ασία-Ειρηνικό, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1% από έτος σε έτος. Πραγματικός:-1,0% / Πρόβλεψη: -1,8% / Προηγούμενος: 3,8% και 0,2% σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ ο δείκτης τιμών μισθών της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση και 0,7% στο τρίμηνο.

Οι ισχυρές λιανικές πωλήσεις και τα εργοστασιακά στοιχεία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο έδωσαν ώθηση στο επενδυτικό κλίμα, με τους καταναλωτές να αγοράζουν μηχανοκίνητα οχήματα και να συχνάζουν σε εστιατόρια, χωρίς να δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης παρά τον υψηλό πληθωρισμό.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι και το παλλάδιο σημείωσαν άνοδο 0,1%, ενώ η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,16%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →