Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3-1/2 μηνών τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3-1/2 μηνών τη Δευτέρα, καθώς οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων και το σταθερότερο δολάριο ΗΠΑ περιόρισαν τη ζήτηση χρυσού, ακόμη και όταν τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν μετά τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία της Κίνας.

Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό ακριβό για τους αγοραστές του εξωτερικού, ενώ οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού μηδενικής απόδοσης.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.804,01 $ ανά ουγκιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου στα 1.786,60 $ νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.802,20 δολάρια.

«Ο χρυσός σποτ μπορεί να μην ξεφύγει πολύ από τα 1.800 δολάρια, από την ισχύ του δολαρίου και τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων, ενώ υποστηρίζεται από τις διαφαινόμενες προοπτικές ύφεσης», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν πάνω από 13% από την κλιμάκωση του σχεδόν ρεκόρ των 2.069,89 δολαρίων ανά ουγκιά τον Μάρτιο, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου ενισχύθηκαν από τα επιθετικά στοιχήματα αύξησης των επιτοκίων.

 «Έχοντας πλέον ξεπεράσει το ψυχολογικά σημαντικό κατώφλι των 1.800 δολαρίων η ουγκιά και με τη νομισματική πολιτική να είναι πιο πιθανό να ενισχυθεί παρά να αποδυναμωθεί, είναι δύσκολο να δούμε πού μπορεί τώρα να βρει ο χρυσός μια βραχυπρόθεσμη βάση», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής αγοράς στην Kinesis. 

Το δολάριο ΗΠΑ ενοποίησε κέρδη κοντά στο υψηλότερο σημείο των δύο δεκαετιών, ενώ οι μετοχές, οι τιμές του πετρελαίου και τα νομίσματα πιο ριψοκίνδυνα δέχθηκαν πλήγμα μετά από απροσδόκητα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα που υπογράμμισαν τους φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Το ασήμι βρέθηκε παγιδευμένο στο ευρύτερο ξεπούλημα σε μετοχές και χρυσό, τιμωρούμενο επειδή είναι βιομηχανικό μέταλλο σε μια εποχή που οι προβλέψεις ανάπτυξης περιορίζονται και για την έλλειψη απόδοσης σε μια εποχή ανόδου των επιτοκίων, πρόσθεσε η Rowling.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 21,14 δολάρια ανά ουγκιά, αφού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 στην τελευταία συνεδρίαση.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 936,21 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.928,54 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →