Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τετάρτη, απομακρύνοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Τετάρτη, απομακρύνοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου, καθώς οι επενδυτές έβλεπαν την άνοδο του δολαρίου και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,49% στα 1.849,96 $ στις 3:16 μμ.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Τετάρτης, αλλά οι κινήσεις ήταν μικρές. Η αυστηρότερη πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τροφοδότησε κέρδη πέντε εβδομάδων για το δολάριο.

Η Fed αύξησε τα επιτόκιά της στο 1% την περασμένη εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι της Fed επανέλαβαν την Τρίτη τη στάση τους στις επιθετικές προσπάθειες να επιβραδυνθεί ο ταχύτερος πληθωρισμός των τελευταίων 40 ετών.

«Γνωρίζω ότι οι οικογένειες σε όλη την Αμερική πληγώνονται λόγω του πληθωρισμού», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του μια ημέρα πριν από την δημοσίευση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI).

«Θέλω κάθε Αμερικανός να ξέρει ότι παίρνω τον πληθωρισμό πολύ στα σοβαρά και ότι είναι η κορυφαία εγχώρια προτεραιότητά μου».

Καθώς οι επενδυτές αναμένουν πρόσθετες αυξήσεις του ίδιου μεγέθους από τη Fed, αναμένουν τον Βασικό ΔΤΚ των ΗΠΑ, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις νομισματικές πολιτικές της Fed. Οι προβλέψεις ανέμεναν ότι το ποσοστό θα μετριαστεί αλλά θα παραμείνει πάνω από το 8%.

Στην Ασία-Ειρηνικό, το καταναλωτικό κλίμα της Αυστραλίας που κυκλοφόρησε την Τετάρτη μειώθηκε κατά 5,6% τον Μάιο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον δείκτη Westpac-Melbourne Institute. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων επιβαρύνουν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 2,29% στα 21,75 δολάρια. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 2,21%, ενώ το παλλάδιο κερδίζει 0,66%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →