Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Πέμπτη χάνοντας τη στήριξη στα 1840 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί έντονα τη Πέμπτη χάνοντας τη στήριξη στα 1840 δολάρια. Οι επενδυτές χωνεύουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI), ο οποίος υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός αλλά κορυφώθηκε τον Απρίλιο, αμβλύνοντας ορισμένες ανησυχίες για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 1,01% στα 1.834 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημειώνει άνοδο και τη Πέμπτη.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά τον Απρίλιο, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό 40 ετών.

Ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, τη μικρότερη άνοδο από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ την Τετάρτη, σε σύγκριση με την άνοδο του ΔΤΚ κατά 1,2% από μήνα σε μήνα τον Μάρτιο, τη μεγαλύτερη αύξηση από το Σεπτέμβριο του 2005.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιό της στο 1% την περασμένη εβδομάδα για να μειώσει τον πληθωρισμό, με τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 22 ετών. Οι επενδυτές ανησυχούν για τις αυστηρότερες πολιτικές της Fed που ενδέχεται να προκαλέσουν ύφεση. Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ επέκτεινε την πτώση στο 2,90%.

Όσον αφορά τα δεδομένα, οι ΗΠΑ θα δημοσιεύσουν τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού και τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας αργότερα σήμερα. Την ίδια μέρα θα μιλήσει η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κατρακυλά κατά 3,55% χάνοντας και τα 21 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε έντονα κατά 4,73% ενώ το παλλάδιο βυθίζεται κατά 6,7%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση



← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →