Ο χρυσός ανέβηκε το πρωί της Τρίτης λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε το πρωί της Τρίτης λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου. Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,24% στα 1.863,89 $.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Τρίτης. Η αυστηρότερη πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τροφοδότησε κέρδη πέντε εβδομάδων για το δολάριο.

Η Fed αύξησε την πρώτη της αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε επίσης το επιτόκιό της στο 1% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση την Πέμπτη, το υψηλότερο από το 2009.

Η προοπτική επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων ώθησε τα 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ να σκαρφαλώσουν έως και 104,19, μια κορύφωση 20 ετών.

Καθώς οι επενδυτές αναμένουν πρόσθετες αυξήσεις του ίδιου μεγέθους από τη Fed, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν βλέπει αύξηση των επιτοκίων κατά 75 bps, καθώς υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι εξαγωγές τον Απρίλιο αυξήθηκαν 3,9% σε ετήσια βάση, ο χαμηλότερος ρυθμός από τον Ιούνιο του 2020. Τα μέτρα lockdown για τον COVID-19 έχουν προκαλέσει ζημιά στο εμπόριο.

Τώρα οι επενδυτές περιμένουν τον Βασικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ την Τετάρτη, καθώς και τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού των ΗΠΑ και τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες θα καταβληθούν την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,99%, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,58% ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,18%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →