Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα παράλληλα με τις αποδόσεις του 10ετούς

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τη Δευτέρα παράλληλα με τις αποδόσεις του 10ετούς. Οι αποδόσεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αύξησαν τις προσδοκίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική και αντιστάθμισαν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου επιδεινώνεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,33% στα 1.932,35 $ στις 3:40 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε πτώση τη Δευτέρα και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν παράλληλα με τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ήταν επίσης ισχυρότερη από το αναμενόμενο. Οι μισθοί εκτός αγροτών αυξήθηκαν κατά 431.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν 3,6%, τον Μάρτιο. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης του Institute of Supply Management manufacturing purchasing managers (PMI) για τον Μάρτιο ήταν 57,1, ενώ ο PMI της μεταποίησης ήταν 58,8.

Τα δεδομένα ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ενισχύσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεφαλαίων της Fed να τιμολογούν σχεδόν τέσσερις στις πέντε πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο του 2022. Οι αποδόσεις δύο ετών έφθασαν σε υψηλό τριετίας του 2,4930%.

Σε άλλα νέα της κεντρικής τράπεζας, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Τρίτη, με την απόφαση της Αποθεματικής Τράπεζας της Ινδίας να ακολουθεί την Παρασκευή.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συζητήσει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου.

Αυτό έρχεται την ώρα που η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για «σφαγή» στην πόλη Μπούχα, κάτι που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε.

Η φυσική ζήτηση χρυσού στην Ινδία βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι εγχώριες τιμές μειώθηκαν ενόψει των διακοπών το Σαββατοκύριακο. Στην Κίνα, κορυφαίο καταναλωτή, οι αγορές περιορίστηκαν καθώς η Σαγκάη επέκτεινε το lockdown για να περιορίσει την τελευταία της επιδημία. Η χώρα φέρεται να εντόπισε επίσης μία νέα παραλλαγή της omicron.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,08% στα 24,70 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,99% στα 2387 $, ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,30% στα 991 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →