Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Τρίτη, μαζί με υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο την Τρίτη, μαζί με υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και τις προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Ο χρυσός σποτ κερδίζει 0,36% στα 1.941,10 $ ανά ουγκιά στις 5.15μ.μ. 

"Η αγορά παραμένει διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς τους επενδυτές που αναζητούν τον χρυσό ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, των ανησυχιών για την ανάπτυξη και της υψηλής αστάθειας στην αγορά ομολόγων... ενάντια σε αυτό έχουμε τη συνεχή άνοδο των αποδόσεων", δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen.

«Βλέπουμε μια νέα αιχμή στις πραγματικές αποδόσεις των ΗΠΑ και αυτό στην πραγματικότητα απλώς κρατά την αγορά (χρυσού) αρκετά κλειδωμένη σε ένα εύρος τιμών».

Οι αποδόσεις των 10ετών Τίτλων του Δημοσίου που προστατεύονται από τον πληθωρισμό, ή οι πραγματικές αποδόσεις, αυξήθηκαν σε υψηλό σχεδόν δύο ετών την Τρίτη.

Οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων των ΗΠΑ ήταν κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2019, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών σημείωσαν επίσης άνοδο. Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός μετά από άνοδο για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, υποστηριζόμενος από ασφαλείς ροές σε σχέση με τις προοπτικές περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία. 

Οι αγορές ανυπομονούν να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Fed για ενδείξεις εάν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της μίας ημέρας κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα για να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Τα αυξανόμενα επιτόκια των ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το δολάριο, στο οποίο τιμολογείται το μέταλλο.

«Η αγορά φαίνεται να πιστεύει ότι η Fed θα καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο του τρέχοντος πολύ υψηλού πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια», δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank (DE:CBKG) Daniel Briesemann.

«Το γεγονός ότι ο χρυσός διατηρεί τη θέση του παρά τα αυξημένα πραγματικά επιτόκια είναι σημάδι δύναμης».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,24% στα 24,92 $ ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχωρεί 0,71% στα 987 $ και το παλλάδιο κερδίζει 1,18% στα 2.345,72 $.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →