Ο χρυσός παραμένει σταθερός τη Πέμπτη, μαζί με το αμερικανικό νόμισμα που παραμένει επίσης αμετάβλητο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παραμένει σταθερός τη Πέμπτη, μαζί με το αμερικανικό νόμισμα που παραμένει επίσης αμετάβλητο. Οι αποδόσεις του 10ετούς παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα πολλών ετών, αντισταθμίζοντας τη στήριξη από την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,03% στα 1.945,20 $ στις 12:24 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Πέμπτη. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς παρέμεινε κοντά στο ανώτατο όριο της Τετάρτης, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2019.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να ανακοινώσει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία αργότερα μέσα στην ημέρα, ως απάντηση στην εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία πριν από έναν μήνα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Επίσης, συμβάλλοντας στις υψηλές τιμές και την αστάθεια στην αγορά πετρελαίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αλλάξει ορισμένες πωλήσεις φυσικού αερίου σε ρούβλια. Η κίνηση εκτόξευσε τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα ύψη, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για μια οξυμένη ενεργειακή κρίση που θα μπορούσε να επηρεάσει συμφωνίες που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα.

Στην Ασία-Ειρηνικό,στη Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) δημοσίευσε τα πρακτικά από την τελευταία της συνάντηση πολιτικής νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφώνησαν ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών θα μπορούσε να υπερβεί τις προσδοκίες εάν οι εταιρείες μετακυλίσουν το αυξανόμενο κόστος γρηγορότερα από ό,τι προβλεπόταν. Ο Kataoka είπε ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία μπορεί να ανεβαίνει, αλλά δεν έχει δυναμική– Ο καταναλωτικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας μπορεί να ξεπεράσει για λίγο το 1,5%, αλλά πιθανότατα εκεί θα σταματήσει.

Η επιμονή της BOJ σε έναν πιο dovish τόνο έρχεται σε αντίθεση με την πιο επιθετική προσέγγιση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε ότι τόσο μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης όσο και μια απόφαση για την έναρξη της μείωσης αγορών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, ενώ η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester είπε ότι υποστήριξε τις προκαταβολικές αυξήσεις επιτοκίων το 2022. .

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust (P:GLD) αυξήθηκαν 0,4% στους 1.087,66 τόνους την Τετάρτη, το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει πτώση 0,61% στα 2583 δολάρια, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,20% στα 25,12 $, ενώ η πλατίνα υποχωρεί 0,79% στα 1014 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →