Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο το πρωί της Τετάρτης, παραμένοντας σχεδόν σταθερός

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο το πρωί της Τετάρτης, παραμένοντας σχεδόν σταθερός καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία υποστήριξε τη ζήτηση για το ασφαλές καταφύγιο κίτρινο μέταλλο. Ωστόσο, οι εκκλήσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για επιτάχυνση της αύξησης των επιτοκίων επηρέασαν το κλίμα της αγοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,20% στα 1.926,25 $  στις 10:50 π.μ.

"Η δυναμική για υψηλότερα επιτόκια παγκοσμίως βαραίνει (τον χρυσό). Ταυτόχρονα, η επιθυμία για ασφαλή καταφύγια ενόψει της γεωπολιτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι υποστηρικτική", δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικής της Tiger Brokers, Michael McCarthy.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ ζήτησε από την κεντρική τράπεζα να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς στο 3% φέτος και να κινηθεί επιθετικά για να διατηρήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Η Πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, ενέκρινε το κάλεσμα του Μπούλαρντ, ενώ η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε την Τρίτη ότι ήρθε η ώρα να καταργηθούν οι ρυθμίσεις πολιτικής.

Η αγορά τιμολογεί με πιθανότητα 72,2% ότι η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο του 2022, με τις πιθανότητες για μεγαλύτερη αύξηση να εκτινάσσονται λίγο πάνω από το 50% τη Δευτέρα. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς σημείωσαν επίσης νέα υψηλά από τον Μάιο του 2019.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι θα μιλήσουν στη σύνοδο κορυφής για την καινοτομία της BIS αργότερα εντός της ημέρας.

Η αισιοδοξία γύρω από την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου αρχίζει να ξεθωριάζει, αφήνοντας ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα για ένα διάλειμμα προς τα πάνω, είπε ο McCarthy. Η Δύση θα μπορούσε επίσης να ανακοινώσει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο χρυσός spot μπορεί να πέσει σε ένα εύρος από τα 1.891 $ έως τα 1.903 $ ανά ουγκιά, καθώς η πτωτική τάση από το υψηλό της 8ης Μαρτίου στα 2.069,89 $ φαίνεται να συνεχίζεται, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 1,13% στα 25,10 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει μεγάλη άνοδο 3,2% στα 2.585,02 δολάρια, ενώ η πλατίνα υποχωρεί 0,29% στα 1024 $.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →