Ο χρυσός παραμένει σταθερός μετά την ανάκαμψη από τα χαμηλά των 1742 $/ουγκιά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παραμένει σταθερός μετά την ανάκαμψη από τα χαμηλά των 1742 $/ουγκιά, το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1762,69 $/ουγκιά σήμερα το πρωί. Το ασήμι αυξήθηκε κατά 0,35%, παρά το αρνητικό κλείσιμο χθες. Όσον αφορά τα άλλα προϊόντα, ο χαλκός υποχωρεί -0,11%, ενώ ο δείκτης WTI διαπραγματεύεται 0,85% υψηλότερα λίγο πάνω από τα $ 71/bbl.

Η Ιαπωνία έπαιζε φρένο μετά το κλείσιμο της αγοράς τη Δευτέρα και διαπραγματεύτηκε -2,17% χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ASX στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 0,35% μετά την πορεία της Δευτέρας. Οι αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν έκλεισαν. 

Στις αγορές συναλλάγματος, το USD/CAD ήταν ο μεγαλύτερος κινητήρας μέσα  με πτώση -0,58%. Τα υπόλοιπα νομίσματα βασικών εμπορευμάτων είχαν καλή απόδοση, καθώς τα AUD και NZD αυξήθηκαν και τα δύο έναντι του νομίσματος. Αυτή τη στιγμή το Bitcoin διαμορφώνεται χαμηλότερα κατά -0,18% στα 42,982 $.

Η RBA δήλωσε ότι το κεντρικό σενάριο είναι ότι οι προϋποθέσεις για την αύξηση των επιτοκίων δεν θα πληρούνται μέχρι το 2024 (τελευταία πρακτικά συνεδριάσεων). Πρόσθεσαν ότι το ξέσπασμα της παραλλαγής δέλτα ;έχει καθυστερήσει, αλλά δεν έχει εκτροχιάσει, την ανάκαμψη.

Ο RBNZ Hawkesby λέει ότι η επιτροπή πολιτικής είναι πιο σίγουρη για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Ο Villeroy της ΕΚΤ δήλωσε ότι η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού είναι προσωρινή και δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κάτω από το 2% έως το 2023.

Ο Τρουντό λέει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι έχει σαφή εντολή να περάσει τον Καναδά από την πανδημία.

Η Honda λέει ότι η εγχώρια παραγωγή θα είναι στο 40% της παραγωγικής ικανότητας τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο λόγω της πρόσφατης έλλειψης τσιπ.

Η Pelosi πιέζει προς τα εμπρός και προτρέπει "αποφασιστική δράση" για τη θέσπιση νομοθεσίας για τις δαπάνες.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ λέει ότι θα υπάρξει συνάντηση πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν στο περιθώριο της UNGA. Ο Γάλλος Λε Ντριάν λέει ότι ο χρόνος τελειώνει για μια πιθανή συμφωνία για τη συμφωνία πυρηνικών του Ιράν.

Ο Ερντογάν λέει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι «σε πόλεμο» με τα κρυπτονομίσματα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μόρισον λέει ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Εμπιστοσύνη καταναλωτών της Νέας Ζηλανδίας για το τρίτο τρίμηνο 102,7 (προηγούμενο 107,1).

Κοιτάζοντας μπροστά για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την απόφαση για το επιτόκιο της Riksbank, την έναρξη κατοικιών στις ΗΠΑ και τις οικοδομικές άδειες. Θα μπορούσαμε επίσης να ακούσουμε το de Guindos της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →