Ο χρυσός κινείται ελαφρώς ανοδικά, ενώ ο άργυρος χάνει 0,14% την Δευτέρα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ελαφρώς ανοδικά, ενώ ο άργυρος χάνει 0,14% την Δευτέρα. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι σχεδόν 2% κάτω και το WTI μειώνεται -0,88%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, το ASX υποχώρησε -2,10% ενώ το Hang Seng υποχώρησε -3,84%. Η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα είναι κλειστές λόγω αργιών. 

Στις αγορές συναλλάγματος, το ζευγάρι με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν το AUD/USD που έπεσε σχεδόν μισό τοις εκατό και ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,10%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD υποχώρησε -3,64% και έφτασε τα $ 45.550.

Αναφορές 'οτι ο Αμερικανός γερουσιαστής Manchin πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να διακόψει τις ψήφους για την ενίσχυση των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2022.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτεται να προσφέρει κρατικά δάνεια σε ενεργειακές εταιρείες εν μέσω εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου.

Γερμανία PPI Αυγούστου +1,5% έναντι +0,8% m/m αναμενόταν.

Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν κατά 17% από τη μια μέρα στην άλλη λόγω φόβου αθέτησης πληρωμών.

Πρωθυπουργός της Νέας Υόρκης Άρντερν: Το κλείδωμα του Όκλαντ θα χαλαρώσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Σεπτέμβριο 0,3% m/m (προηγούμενο -0,3% m/m).

PMI υπηρεσιών Νέας Ζηλανδίας για τον Αύγουστο 35,6 (προηγούμενο 57,9).

Οι συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με την Αυστραλία βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της AUKUS - συμφωνίας υποβρυχίων.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι μίλησε για τη σταθεροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού και τις τιμές των βασικών προϊόντων. Είπε ότι το έθνος θα συνεχίσει να κάνει το χρέος του για να σταθεροποιήσει τις τιμές των βασικών προϊόντων.

Αναμένοντας το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τις εκλογές στον Καναδά και σχόλια από την Σνάμπελ της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →