Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα την Τετάρτη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα την Τετάρτη. Ο χρυσός έχει φτάσει τα 1779 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 23,83 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα εμπορευμάτα, ο χαλκός αυξήθηκε κατά 2,50% υψηλότερα και το WTI σημείωσε άνοδο κατά 1%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, η Κίνα επέστρεψε στην αγορά και το Shanghai Composite κινήθηκε 0,25% υψηλότερα. Το Nikkei υποχώρησε -0,67%, ενώ το ASX κέρδισε 0,23%. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου είναι υψηλότερος κατά 0,06% και ο μεγαλύτερος κινητής ήταν το USD/JPY που αυξήθηκε κατά 0,33% μέσα σε μια νύχτα. Το BTC/USD αυξάνεται κατά 3,83% μετά από δύο δύσκολες προηγούμενες συνεδρίες.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε τη νομισματική πολιτική σταθερή την Τετάρτη, αλλά προσέφερε μια πιο ζοφερή άποψη για τις εξαγωγές και την παραγωγή, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η τράπεζα θα διατηρήσει το τεράστιο κίνητρό της, ακόμη και όταν οι μεγάλοι ομόλογοι βλέπουν την απόσυρση της υποστήριξης σε κατάσταση κρίσης. Η BoJ διατήρησε την εκτίμησή της για την οικονομία, λέγοντας ότι «αυξάνεται ως τάση, αν και παρέμεινε σε σοβαρή κατάσταση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας».

Ο Bullock της RBA λέει ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τη στέγαση μπορεί να αυξάνονται.

Η Evergrande λέει ότι θα πληρώσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Αυστραλία -Δείκτης Westpac για τον Αύγουστο -0,27% m/m (προηγούμενο -0,12%).

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ λέει ότι η Κίνα διαθέτει τα εργαλεία και τον χώρο για να αποτρέψει την Evergrande να γίνει μια συστημική κρίση.

Η πλειοψηφία του Σώματος των ΗΠΑ ψηφίζει για να προωθήσει το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θα συνεχίσει να συζητά μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα δεν θα κατασκευάζει πλέον μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα στο εξωτερικό.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, η απόφαση για το επιτόκιο της Fed, οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα σχόλια του αναπληρωτή διοικητή της BoE Woods, του Enria της ΕΚΤ και του προέδρου της Fed Jerome Powell.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →