Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί -0,25% ενώ το ασήμι έχει χάσει -0,23%. Ο χαλκός επίσης μειώνεται -0,43% παρά τις ισχυρές επιδόσεις την Τετάρτη. To WTI (0,58%) η πλατίνα (0,54%) και το Palladium (0,22%) όλα προς τη θετική πλευρά.

Όσον αφορά τις αγορές, ήταν μια καλή συνεδρία στην περιοχή της Ασίας. Ανοδικά κινήθηκαν τα ASX (1,00%) και Shanghai Composite (0,24%) ενώ το Nikkei 225 υποχώρησε -0,67%. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου (-0,18%) δυσκολεύεται, με το μεγαλύτερο παράγοντα, το USD/CAD που έπεσε -0,32%. Τέλος, το BTC/USD είναι 0,72% υψηλότερα στα 43,875 $.

Χθες η Fed ανακοίνωσε ότι η μείωση του ρυθμού αγορών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να δικαιολογηθεί και μπορεί ακόμη και να μειωθεί πλήρως μέχρι τα μέσα του 2022. Η Fed επίσης τώρα βλέπει επτά αυξήσεις επιτοκίων στον ορίζοντά της, όταν προηγουμένως ήταν δύο.

Η Fitch μειώνει την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας για το 2021 στο 8,1% (από 8,4%).

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας δηλώνει έτοιμη να παρέμβει για τη σταθεροποίηση των αγορών, εάν είναι απαραίτητο.

Η Yellen θέλει να συνεχ'ισει τον αγώνα μέχρι τέλους για τους διεθνείς φορολογικούς συντελεστές.

Αυστραλία Κατασκευή 57,3 (προηγούμενη 52,0), Υπηρεσίες 44,9 (προηγούμενη 42,9).

Η RBNZ επιβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στο σχέδιό της για ενίσχυση του δανεισμού για κατοικίες.

Ο αμερικανικός FDA πρόκειται να εγκρίνει ένα τρίτο εμβόλιο Pfizer που χορηγείται σε άτομα 65 ετών και άνω με υψηλό κίνδυνο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες στιγμές της συνεδρίασης, οι αποφάσεις της BoE, της SNB και της Norges Bank CBRT. Θα λάβουμε επίσης το PMI της Ευρωζώνης, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →