Ο χρυσός παραμένει ακίνητος για τρίτη μέρα και την Παρασκευή.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παραμένει ακίνητος για τρίτη μέρα και την Παρασκευή. Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο βρισκόταν σε τροχιά για δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κέρδος καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την πολιτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,02% στα 1.840 $, ενώ οι αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησαν την Πέμπτη.

Ο χρυσός έχει κερδίσει περίπου 1,2% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να σημειώσει τη δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε τρεις τον Ιανουάριο. Αν και είχε θετικό ξεκίνημα για το 2022, θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη χρονιά για τον χρυσό.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την επόμενη απόφαση πολιτικής της Fed, η οποία θα εκδοθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι 286.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν όλη την εβδομάδα, υψηλό τριών μηνών. Ξεχωριστά, ο Δείκτης Μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας ήταν 23,2 τον Ιανουάριο. Οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών ήταν 6,18 εκατομμύρια, αλλά συρρικνώθηκαν 4,6% σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα ιαπωνικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο εθνικός βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% σε ετήσια βάση και ο εθνικός ΔΤΚ αυξήθηκε 0,8% σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε επίσης τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση πολιτικής της.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,16% στα 24,55 δολάρια, φτάνοντας την καλύτερη εβδομάδα του έτους και έχει σημειώσει άνοδο περίπου 6% μέχρι στιγμής. το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,30%, έτοιμο για εντυπωσιακή εβδομαδιαία άνοδο περίπου 10%., ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,48% αλλά παρέμεινε στην πορεία της για την καλύτερη εβδομαδιαία της εμφάνιση σε επτά μήνες και έχει κερδίσει περίπου 6,6% μέχρι στιγμής .

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →