Ο χρυσός ισορροπεί σχεδόν αμετάβλητος την Πέμπτη, με τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να μπλοκάρουν τα κέρδη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί σχεδόν αμετάβλητος την Πέμπτη, με τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να μπλοκάρουν τα κέρδη καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη πολιτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,04% στα 1.840 $, παραμένοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Νοεμβρίου 2021. Το ασφαλές κίτρινο μέταλλο κατέγραψε την καλύτερη σύνοδό του εδώ και τρεις μήνες την Τετάρτη. ενισχυμένος από την αποδυνάμωση του δολαρίου και την εντατικοποίηση των εντάσεων ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν την Πέμπτη, πιέζοντας ήπια τον χρυσό.

Η Fed αναμένεται ευρέως να σφίξει τη νομισματική πολιτική με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν πριν από έναν μήνα για να περιορίσει τον συνεχώς υψηλό πληθωρισμό. Αυτός ο πληθωρισμός είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ το 2022, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την επόμενη πολιτική απόφαση της Fed, η οποία θα εκδοθεί στις 26 Ιανουαρίου. Οι αποφάσεις πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Νορβηγία, την Τουρκία και την Ουκρανία αναμένεται να ληφθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Σε άλλα βασικά εμπορεύματα, οι τιμές του αργού πετρελαίου ήταν σε ανοδική τάση και συνέβαλαν στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Τετάρτης έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 5,4% σε ετήσια βάση και 0,5% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 13,5% σε ετήσια βάση, αλλά συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση.

Τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία θα μπορούσαν να πιέσουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει μια αποκλίνουσα πορεία από την ομόλογή της Τράπεζα στις ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το μονοετές επιτόκιο δανείου (LPR) από 3,8% σε 3,7% και το πενταετές LPR από 4,65% σε 4,6%, την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι συνεχίζει στο ανοδικό του κανάλι κερδίζοντας 1,55% περνώντας άνετα και τα 24,50 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 2,14%, ενώ η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,75%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →