Ο χρυσός γύρισε το παιχνίδι τη Τετάρτη ενώ βρισκόταν κοντά στο χαμηλό επίπεδο μιας εβδομάδας στην αρχή της συνεδρίασης.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός γύρισε το παιχνίδι τη Τετάρτη ενώ βρισκόταν κοντά στο χαμηλό επίπεδο μιας εβδομάδας στην αρχή της συνεδρίασης. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σκαρφάλωσαν στα υψηλά δύο ετών καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,58% στα 1.825 δολάρια, αφού έφθασαν στο χαμηλό μιας εβδομάδας στα 1.805 δολάρια η ουγκιά την Τρίτη.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε πτώση την Τετάρτη και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς έφθασαν στα υψηλά δύο ετών την Τρίτη.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επόμενη πολιτική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί στις 26 Ιανουαρίου. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να λάβει πιο επιθετικά μέτρα για να περιορίσει τα επίμονα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.

Οι κεντρικές τράπεζες της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας θα εκδώσουν τις πολιτικές τους αποφάσεις την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μεταποίησης της Νέας Υόρκης Empire State της Τρίτης υποχώρησε στο 0,70 τον Ιανουάριο, ενώ τα στοιχεία στέγασης, συμπεριλαμβανομένων των οικοδομικών αδειών, αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, το Ηνωμένο Βασίλειο θα δημοσιεύσει τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού αργότερα εντός της ημέρας.

Στην Ευρώπη, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα είναι πολύ υψηλότερος από τον αναμενόμενο καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, σε σύγκριση με τις προσδοκίες τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό θα μπορούσε να πιέσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σφίξει τη νομισματική πολιτική μόλις υποχωρήσει η διάδοση της παραλλαγής όμικρον.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία της Αυστραλίας έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Westpac συρρικνώθηκε κατά 2% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τη συρρίκνωση 1% του προηγούμενου μήνα. Στη γειτονική Νέα Ζηλανδία, οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτρονικών καρτών αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο του 2021.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι συνεχίζει ανοδικά στα 23,83 δολάρια με 1,43% άνοδο, η πλατίνα κερδίζει ένα 3,47% και το παλλάδιο σημειώνει επίσης μεγάλη άνοδο της τάξεως του 3,30% στα 1.907 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →