Ο χρυσός κινείται ήπια θετικά τη Δευτέρα καθώς ορισμένες χώρες από την Ομάδα των G7 σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ήπια θετικά τη Δευτέρα καθώς ορισμένες χώρες από την Ομάδα των G7 σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία, γεγονός που ενδέχεται να περιορίσει τις προμήθειες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,02% στα 1.827 $ στις 17:43 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε 0,2% το πρωί της Δευτέρας.

Ως τρόπος για να γίνουν αυστηρότερες οι κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και ο Καναδάς σχεδιάζουν επίσης να ανακοινώσουν απαγόρευση νέων εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7.

Οι ηγέτες της G7 σχεδιάζουν να προσφέρουν απεριόριστη υποστήριξη στην Ουκρανία στην άμυνά της κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco Mary Daly δήλωσε την Παρασκευή ότι υποστηρίζει μια άλλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, ενώ ο πρόεδρος της Fed Bank of St. Louis, James Bullard, δήλωσε ότι οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ είναι υπερβολικοί.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ την Παρασκευή, καθώς η επιθετική νομισματική σύσφιξη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση, αλλά προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια ύφεση.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,2% στους 1.061,04 τόνους την Παρασκευή από 1.063,07 τόνους την προηγούμενη ημέρα.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,64% στα 21,34 δολάρια. Η πλατίνα έχασε τα 900 δολάρια σημειώνοντας πτώση 1,54% ενώ το παλλάδιο σημείωσε άλμα 1,55%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →