Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Τρίτη καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε λόγω της άμβλυνσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Τρίτη καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε λόγω της άμβλυνσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,05% στα 1.824 $ έως τις 17:45 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, ανέβηκε επίσης το πρωί της Τρίτης. Η άμβλυνση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό οδήγησε σε επανεκτίμηση των προοπτικών για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς παρέμειναν σταθερές, διατηρώντας υπό έλεγχο τα κέρδη του χρυσού.

Ως τρόπος για να γίνουν αυστηρότερες οι κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και ο Καναδάς σχεδιάζουν επίσης να ανακοινώσουν απαγόρευση νέων εισαγωγών χρυσού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι και η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ πρόκειται να μιλήσουν στην εκδήλωση της ΕΚΤ αυτήν την Τετάρτη.

Τα στοιχεία των βασικών παραγγελιών διαρκών αγαθών των ΗΠΑ που μετρά τη συνολική αξία των νέων παραγγελιών για βιομηχανικά προϊόντα μεγάλης διάρκειας αυξήθηκαν 0,7% τον Μάιο, υποδεικνύοντας τη διαρκή ισχύ στις επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό, αλλά το αυξανόμενο επιτόκιο θα μπορούσε να επιβραδύνει τη δυναμική.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα επίσημα στοιχεία του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα έδειξαν ότι οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν 58,3% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, καθώς οι περιορισμοί του COVID-19 μειώθηκαν στις μεγάλες πόλεις.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,52% στα 21,10 $. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,43% στα 925 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,89% στα 1966 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →