Ο χρυσός κινείται ήπια καθοδικά τη Παρασκευή αφού ανέβηκε πάνω από τα 1.900 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ήπια καθοδικά τη Παρασκευή αφού ανέβηκε πάνω από τα 1.900 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, σε υψηλό οκτώ μηνών, καθώς η παρατεταμένη αντιπαράθεση για την Ουκρανία ενθάρρυνε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προειδοποιήσεις για μια πιθανή ρωσική επίθεση, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να λέει ότι ένα γεγονός «ψευδής σημαίας» μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Μόσχα είπε ότι δεν σχεδιαζόταν εισβολή, αλλά δεδομένου ότι οι προτεινόμενες διαβεβαιώσεις ασφαλείας των ΗΠΑ δεν ήταν ικανοποιητικές, η Ρωσία μπορεί να χρειαστεί να καταφύγει σε «στρατιωτικά-τεχνικά μέτρα».

Ο χρυσός ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο, καθώς η πιθανότητα σύγκρουσης στην Ευρώπη ενίσχυσε τις τιμές. Το εμπόρευμα αναμένεται να σημειώσει μια τρίτη εβδομαδιαία άνοδο, παρά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που δεν φέρει τόκο.

«Αναμένετε ότι ο χρυσός θα παραμείνει αρκετά ασταθής», δήλωσε ο John Feeney, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Guardian Gold Australia. «Θα μπορούσαμε να δούμε τον χρυσό να προσθέτει ένα σημαντικό ποσό στην αξία του, σε επίσημες ειδήσεις μιας εισβολής», είπε ο Feeney, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει πτώση 50 δολαρίων ή περισσότερο εάν η κατάσταση ηρεμήσει.

Οι αναλυτές της Citigroup Inc, συμπεριλαμβανομένου του Aakash Doshi, αναβάθμισαν τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις τους για τον χρυσό στα 1.950 δολάρια από 1.825 δολάρια, επικαλούμενοι γεωπολιτικές εντάσεις. Επιπλέον, η τράπεζα παραμένει πτωτική, με στόχο τα 1.750 $ σε έξι έως 12 μήνες, καθώς «οι υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις και οι ισχυρότερες μετοχές μπορούν να επηρεάσουν ξανά τις τιμές του χρυσού».

Ο χρυσός spot σημειώνει πτώση έως και 0,37% στα 1.893 δολάρια η ουγκιά. Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot ήταν σταθερός. Το ασήμι χάνει 0,25% στα 23,80 δολάρια, το παλλάδιο σημειώνει πτώση 1,25%, ενώ η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,01%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →