Η αγορά χρυσού σημειώνει ισχυρά κέρδη την Πέμπτη καθώς κινείται λίγο κάτω από τα 1.900 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η αγορά χρυσού σημειώνει ισχυρά κέρδη την Πέμπτη καθώς κινείται λίγο κάτω από τα 1.900 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού Απριλίου διαπραγματεύθηκαν τελευταία φορά στα 1.895,90 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας αύξηση 1,35%.

Η τιμή του χρυσού διατηρείται σε εντυπωσιακή απόσταση των 1.900 δολαρίων η ουγγιά, αλλά παρατηρείται μικρή κίνηση μετά την ασθενέστερη από την αναμενόμενη δυναμική στον μεταποιητικό τομέα της περιοχής της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας.

Την Πέμπτη, η περιφερειακή κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι οι προοπτικές της μεταποιητικής επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησαν σε 16,0 μονάδες τον Φεβρουάριο, από την ένδειξη Ιανουαρίου στις 23,2 μονάδες. Τα στοιχεία έχασαν τις προσδοκίες καθώς οι συναινετικές προβλέψεις απαιτούσαν μια ανάγνωση γύρω στις 19,9 μονάδες. Έτσι τα τελευταία απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία δεν δίνουν νέα ώθηση στο ράλι. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,66% στα 23,82 δολάρια, η πλατίνα κερδίζει 1,60%, ενώ το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 2,78%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →