Ο χρυσός κινείται για την πρώτη τριμηνιαία πτώση του σε τρείς την Παρασκευή, συμπιεσμένος από τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται για την πρώτη τριμηνιαία πτώση του σε τρείς την Παρασκευή, συμπιεσμένος από τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αλλά οι μέτριες εκτυπώσεις του πληθωρισμού πρόσφεραν στον χρυσό μια ανάπαυλα σήμερα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.912 δολάρια ανά ουγκιά στις 9:49 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.919 δολάρια.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει 2,8% αυτό το τρίμηνο, πέφτοντας από τα υψηλά όλων των εποχών στα 2.072 δολάρια στις ΗΠΑ από τις τράπεζες τον Μάιο, στο πρώτο σπάσιμο κάτω από τα 1.900 δολάρια από τα μέσα Μαρτίου την Πέμπτη.

Η τραπεζική κρίση «έφερε χαμηλότερη την απόδοση του 10ετούς, επειδή θεωρήθηκε ότι η Fed επρόκειτο να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια… που όλα όμως έφυγαν από την πόρτα με την τελευταία αύξηση των επιτοκίων», πιέζοντας τον χρυσό, είπε ο Daniel Pavilonis. ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς, RJO Futures.

Ο δείκτης του δολαρίου και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου επρόκειτο να αυξηθούν αυτό το τρίμηνο, διαβρώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Η καταναλωτική δαπάνη των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απότομα τον Μάιο, ενώ ο πληθωρισμός από τον προτιμώμενο δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών της Fed αυξήθηκε με ρυθμό 3,8% σε ετήσια βάση, υποχωρώντας από τον ρυθμό 4,4% του Απριλίου.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed ήταν ελαφρώς λιγότερο δεσμευμένη σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, περιορίζοντας τις πιθανότητές της στο 85% από σχεδόν 90% νωρίτερα.

Οι αυξήσεις επιτοκίων αυξάνουν τις αποδόσεις των ομολόγων και με τη σειρά τους αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

«Η αφήγηση χωνεύεται τώρα από την αγορά, όπου ο βασικός πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι σταθερός στην οικονομία σας και εξακολουθεί να τα πάει καλά, γεγονός που δικαιολογεί υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Harshal Barot, ανώτερος σύμβουλος της Metals Focus.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 22,49 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 892 δολάρια, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020. Το παλλάδιο κέρδισε 0,9% στα 1.240 δολάρια, αλλά κατευθύνθηκε προς την τρίτη τριμηνιαία πτώση του, σημειώνοντας συνολική πτώση περίπου 15%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →