Ο χρυσός κινείται ανοδικά την Πέμπτη, βοηθούμενος από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ανοδικά την Πέμπτη, βοηθούμενος από την πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων του αμερικανικού δημοσίου, αν και οι τιμές κινήθηκαν σε στενό εύρος καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα εν αναμονή νέων παραγόντων της αγοράς.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.808,65 $ ανά ουγκιά έως τις 07.22 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν μικρή μεταβολή στα 1.815,60 $.

«Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα θα εξεταστούν για τον πιθανό αντίκτυπό τους στη στρατηγική της Fed, με μια ένδειξη κάτω των προσδοκιών πιθανόν να προκαλέσει πτώση του δολαρίου και κατ' επέκταση ο χρυσός θα ωφεληθεί ανοδικά», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

Ο χρυσός οδηγείται σε τριμηνιαία άνοδο 9%, με τις τιμές να ανεβαίνουν σχεδόν 200 δολάρια από το χαμηλό άνω των δύο ετών που σημείωσαν το Σεπτέμβριο, με την ελπίδα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

«Φαίνεται να υπάρχει κάποια αισιοδοξία για τον χρυσό καθώς οδεύουμε προς τη νέα χρονιά. Η αγορά φαίνεται να υποστηρίζεται καλά στον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στα 1.782 δολάρια και επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι το ασήμι ξεπερνά τις επιδόσεις, καθώς αυτό είναι συχνά ένας καλός δείκτης μιας ανόδου σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των μετάλλων», πρόσθεσε ο Norman.

Βοηθώντας τον χρυσό να σημειώσει κέρδη, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,3%, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν αφού έφτασαν σε υψηλό έξι εβδομάδων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Μια κορύφωση του δολαρίου ΗΠΑ και των επιτοκίων φαίνεται πιθανή τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, ενώ η φυσική κατανάλωση τόσο για το χρυσό όσο και για το ασήμι, ιδιαίτερα από την Ασία, ήταν πολύ ισχυρότερη το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους από ό,τι οι συναινετικές προβλέψεις, ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε μια σημείωση.

«Ενώ μια βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ ή/και μια παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να θέσει κάποιο κίνδυνο για τη βιομηχανική ζήτηση αργύρου, η χρηματοοικονομική κατανάλωση χρυσού και η ζήτηση των κεντρικών τραπεζών θα παραμείνουν σταθερές το επόμενο έτος».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 23,70 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα επίσης σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.015 δολάρια, ενώ αντίθετα το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 1.768 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →