Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, πιεσμένες από την άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τετάρτη, πιεσμένες από την άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ, έχοντας αυξηθεί κατά 2% την προηγούμενη συνεδρίαση μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς για τον COVID-19.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 1.809,58 δολάρια ανά ουγκιά στις 06:32 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.818,50 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό στην τιμή του δολαρίου πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών την Τρίτη, λόγω της αισιοδοξίας σχετικά με τις αποφάσεις της κορυφαίας καταναλωτικής Κίνας για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών COVID-19.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,6% στους 918,51 τόνους την Τρίτη.

Η τιμή του χρυσού στην Αίγυπτο έχει αυξηθεί σε άνευ προηγουμένου υψηλά καθώς οι νευρικοί αποταμιευτές αναζητούν καταφύγιο από την αποδυνάμωση του νομίσματος και ορισμένες εταιρείες εξάγουν χρυσό για να συγκεντρώσουν τα "σπάνια" δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τις εισαγωγές, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Το ασήμι έχασε 0,4% στα 23,95 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 1.015 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,5% στα 1.821 δολάρια.

Τα ιαπωνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, παρασυρμένα από την αδύναμη ζήτηση για προϊόντα μηχανημάτων εν μέσω επιδείνωσης των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →