Ο χρυσός και το ασήμι υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι υποχωρούν το πρωί της Τετάρτης, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν. Το επίκεντρο θα είναι επίσης στην τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που θα δημοσιευτεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν 0,32% στα 1,755,30 $ έως τις 12:38 π.μ. ET (4:38 π.μ. GMT). Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, ανέβηκε την Τετάρτη και παρέμεινε κοντά στα υψηλά του για το 2021, ενώ η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων σημείωσε ανοδική πορεία.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσιών εκτός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αναμένεται την Παρασκευή και θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την έναρξη της μείωσης αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Τα σημεία συμφόρησης της προσφοράς συνεχίζουν να οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης αύξησης του πληθωρισμού και θα υποχωρήσουν, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Τσαρλς Έβανς. Πρόσθεσε ότι η Fed είναι κοντά στην αρχή της μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Ο δείκτης διαχειριστών αγορών υπηρεσιών των ΗΠΑ (PMI) ήταν 54,9 για τον Σεπτέμβριο, ενώ το PMI του Μη Ινστιτούτου Διαχείρισης Προμηθειών (ISM) ήταν 61,9, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις χρυσού από το νομισματοκοπείο του Περθ στην Αυστραλία αυξήθηκαν περίπου 83%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021 και οι πωλήσεις αργύρου αυξήθηκαν σχεδόν 23%.

Η Εθνική Τράπεζα της Πολωνίας θα μπορούσε να αγοράσει άλλους 100 τόνους χρυσού για τα αποθέματά της το 2022, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης Άνταμ Γλαπίνσκι.

Στην Ασία -Ειρηνικό, η Τράπεζα Αποθεμάτων της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα την ίδια ημέρα, όπου αύξησε τα επιτόκια στο 0,50% από το 0,25% του προηγούμενου μήνα. Η Reserve Bank of India θα εκδώσει την απόφασή της την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, ο άργυρος μειώθηκε κατά 0,4% και το παλλάδιο μειώθηκε κατά 0,3%, ενώ η πλατίνα μειώθηκε κατά 0,2% στα 960,11 $.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →