Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη συνεδρίαση της Τρίτης στα κόκκινα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη συνεδρίαση της Τρίτης στα κόκκινα. Ο χρυσός διαμορφώνεται στα 1758 $/ουγκιά  -0,64% στην κόκκινη διαπραγμάτευση , ενώ το ασήμι υποχωρεί 1% και διαπραγματεύεται στα 22,46 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός υποχωρεί -1%, ενώ το WTI διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το επίπεδο.

Στις αγορές κινδύνου, το Nikkei (-2,23%) και το ASX (-0,41%) είχαν άλλη μια συγκλονιστική συνεδρίαση, ενώ το Hang Seng έκλεισε λίγο κάτω. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε κατά 0,22% και όλα τα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων δυσκολεύτηκαν. NZD/USD και AUD/USD χάνουν μισό τοις εκατό. Το Bitcoin επεκτάθηκε οριακά στα πρόσφατα κέρδη του και διαπραγματεύτηκε στα 49,332 δολάρια.

Δεν ανακοινώθηκε καμία αλλαγή στην πολιτική της RBA, όπως ήταν αναμενόμενο. Η RBA πρόκειται να συνεχίσει να αγοράζει κρατικούς τίτλους με επιτόκιο 4 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου 2022. Το κεντρικό σενάριο είναι ότι οι προϋποθέσεις για αύξηση του επιτοκίου δεν θα πληρούνται πριν από το 2024.

Το CNN αναφέρει ότι ο Μπάιντεν είπε ότι το πακέτο των προοδευτικών δαπανών πρέπει να είναι μεταξύ 1,9 και 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Suzuki λέει ότι πρέπει να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας Yamagiwa λέει ότι θέλει να αποκαλύψει ένα οικονομικό πακέτο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ιαπωνική Jibun Bank/Markit Services 47.8 και Composite 47.9 PMI (τελική) για τον Σεπτέμβριο.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας για τον Αύγουστο ανέφερε πλεόνασμα 15,077 εκατ. AUD (αναμενόμενο πλεόνασμα 10,650 εκατ. AUD).

Έρευνα για τις διαφημίσεις εργασίας της Αυστραλίας ANZ για τον Σεπτέμβριο -2,8% m/m.

Ο δείκτης τιμών εμπορευμάτων ANZ της Νέας Ζηλανδίας για τον Σεπτέμβριο σημείωσε +1,5% (προηγουμένως -1,6%).

CPI Ιαπωνικού Τόκιο +0,3%ετησίως (έναντι αναμενόμενου -0,4%, πριν ήταν -0,4%).

Αυστραλιανό εβδομαδιαίο καταναλωτικό συναίσθημα 104,6 (προηγούμενη εβδομάδα 103,7).

Australian Markit Services 45.5 και Composite 46.0 PMIs για τον Σεπτέμβριο (τελικό).

PMI Australian AiG Construction PMI για 53,3 Σεπτεμβρίου (προηγούμενο 38,4).

QSBO της Νέας Ζηλανδίας για το τρίτο τρίμηνο του 2021, επικεφαλίδα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης -11% (έναντι 7% πριν).

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες της  ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και τα σύνθετα PMI. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν σχόλια από τη Λαγκάρντ της ΕΚΤ.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →