Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται αρνητικά την Δευτέρα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται αρνητικά την Δευτέρα. Ο χρυσός είναι -0,23% χαμηλότερα ενώ το ασήμι χάνει 0,12%. Κοιτάζοντας το υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός υποχωρεί -0,33%, ενώ το WTI είναι -0,34% στο κόκκινο εν όψει των συζητήσεων του ΟΠΕΚ.

Το συναίσθημα κινδύνου αναμειγνύοταν επίσης τη νύκτα καθώς το Nikkei 225 υποχωρείσε -1,13%, ενώ το ASX ενισχύθηκε 1,29% υψηλότερα. Η Κίνα παραμένει κλειστή λόγω αργίας. 


Στις αγορές συναλλάγματος, το AUD/USD ήταν ο μεγαλύτερος κινητήρας μέσα στη νύχτα αυξανόμενο 0,21%. Το δολάριο έχασε κάποια δύναμη γενικά. Τέλος, μετά από μια αξιοπρεπή ανοδική πορεία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το Bitcoin είναι -1,07% χαμηλότερα, για διαπραγμάτευση στα 47.700 $.

Οι προοδευτικοί του Σώματος των ΗΠΑ φέρονται να είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με τα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια με όρια, αλλά απέρριψαν την προσφορά του Μάντσιν των 1,5 τρισ.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν ανακοινώνει μικρή χαλάρωση των περιορισμών για το Όκλαντ.

Ο αμερικανικός NIH, Δρ. Fauci, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στρέφουν το δρόμο για την πιο πρόσφατη έξαρση του ιού.

Ο Fumio Kishida ανακοινώθηκε επίσημα ως νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο προγραμματιστής του Χονγκ Κονγκ Hopson σχεδιάζει να αποκτήσει περίπου το 51% της μονάδας διαχείρισης της Evergrande.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο υπουργός Brexit David Frost ενδέχεται να απειλήσει την ΕΕ τη Δευτέρα για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Κίνα πέταξε σχεδόν 100 στρατιωτικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Τρίσετ είναι σκεπτικός ως προς τον παροδικό πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι η τιμή πετρελαίου στα 100 δολάρια/βαρέλι δεν θα είναι βιώσιμη, ο ΟΠΕΚ θέλει σταθερές αγορές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ότι η Κίνα δεν έχει ανταποκριθεί στην εμπορική συμφωνία φάσης 1 τη Δευτέρα.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, οι παραγγελίες των ΗΠΑ από τα εργοστάσια, τα σχόλια των De Guindos της ΕΚΤ, Bostic και Bullard της Fed και οι συνεδριάσεις του Eurogroup.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →