Ο χρυσός παραμένει σταθερός καθώς το δολάριο παρέμεινε κοντά στο υψηλό ενός έτους.

Δημοσιεύτηκε από staikos nikolaos στις

Ο χρυσός παραμένει σταθερός καθώς το δολάριο παρέμεινε κοντά στο υψηλό ενός έτους. Οι επενδυτές κράτησαν επίσης μικρές κινήσεις, με την τελευταία έκθεση εργασίας στις ΗΠΑ να αναμένεται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού μειώθηκαν κατά 0,10% στα 1.760,05 $ έως τις 12:11 π.μ. ώρα Ελλάδας (4:11 π.μ. GMT). Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε πτώση την Πέμπτη, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό ενός έτους.

Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων μειώθηκε σε υψηλό άνω των τριών μηνών, αλλά παρέμεινε πάνω από το όριο του 1,5%.

Από την άποψη των δεδομένων, η αλλαγή της απασχόλησης των ΗΠΑ σε μη αγροτική παραγωγή για τον Σεπτέμβριο ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη στις 568.000. Η υποχώρηση των κρουσμάτων COVID-19 αύξησε τη δραστηριότητα επαφών, όπως φαγητό σε εστιατόρια και ταξίδια.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσιών που δεν ανήκουν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που πρόκειται να βγουν την Παρασκευή για να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το πότε θα ξεκινήσει η μείωση αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Σε άλλες ειδήσεις άλλης κεντρικής τράπεζας, η Reserve Bank of India θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν μια συζήτηση στην Γερουσία των ΗΠΑ για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους. Αν και τα Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά κόμματα πλησιάζουν σε μια συμφωνία για προσωρινή αύξηση για να αποτρέψουν την αθέτηση του ομοσπονδιακού χρέους τις επόμενες δύο εβδομάδες, η διμερής συζήτηση συνεχίζεται.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητο στα 22,59 $ ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα μειώθηκε κατά 0,2% και το παλλάδιο κέρδισε 0,6%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →