Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στο κόκκινο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στο κόκκινο. Μετά το κλείσιμο 1,15% υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, το κίτρινο μέταλλο έχει χάσει σχεδόν το μισό τοις εκατό για να διαπραγματευτεί και πάλι στο ψυχολογικό επίπεδο των 1800 $ / oz. Το ασήμι μόλις έπεσε κάτω από το  $ 26. / oz και η υποστήριξη που πρέπει να παρακολουθήσετε διατηρείται στα 25,51 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι κάτω -0,75% και το WTI είναι επίσης -0,56% στο κόκκινο.

Κοιτάζοντας το συναίσθημα κινδύνου από τη νύχτα, τα Nikkei 225 (2,25%), ASX (0,83%) και Shanghai Composite (0,70%) όλα έκλεισαν θετικά οδηγώντας στο ευρωπαϊκό άνοιγμα (Μεγάλο μέρος της θετικής τιμής θα μπορούσε να προέλθει λόγω του κινεζικού RRR μείωση του επιτοκίου την Παρασκευή). 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έχει αυξηθεί 0,11% υψηλότερα και η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι του USD / CAD που διαπραγματεύεται 0,21% στα μαύρα. Σε γενικές γραμμές τα νομίσματα των εμπορευμάτων έχουν δυσκολίες. Το Bitcoin διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα στα 34.341 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις κύριες ιστορίες του Σαββατοκύριακου και της νύχτας, η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή APRA λέει ότι οι τράπεζες πρέπει να έχουν σχέδιο να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά επιτόκια έως τον Απρίλιο του 2022.

Υπήρξαν αναφορές που σημείωσαν ότι τα κρατικά χρηματοοικονομικά μέσα της Κίνας δήλωσαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερη υποστήριξη για την εισερχόμενη οικονομία.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ Lagarde λέει ότι το τέλος του PEPP μπορεί να ακολουθηθεί από μια νέα μορφή υποστήριξης.

Εμμένοντας στην ΕΚΤ, η Schnabel είπε ότι δεν αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα γίνει «υπερβολικά υψηλός»

Ο κινεζικός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ εισήλθε παράνομα στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται σχόλια των Fed's Williams, Kashkari και de Guindos της ΕΚΤ. Δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα πρώτης βαθμίδας για να προσέξετε.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →