Ο χρυσός και το ασήμι ολίσθαίνουν και τώρα φαίνονται πιο bearish

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ολίσθαίνουν και τώρα φαίνονται πιο bearish. Ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,95% και διαπραγματεύεται στα 1707 $ / ουγκιά, ενώ το ασήμι κινείται κατά 1,78% χαμηλότερα στα 25,65 $ / ουγκιά.

Αφού κληρονόμησαν μια θετική παράδοση από τη Wall Street, τα μεγάλα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας κινήθηκαν όλα ανοδικά. Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,73%, ο Shanghai Composite 0,47% και ο ASX της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0,79%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο επέστρεψε. Το USD / JPY ήταν το ζεύγος με την καλύτερη απόδοση, κερδίζοντας μισό τοις εκατό, ενώ το NZD / USD υποχώρησε περίπου στο ίδιο ποσοστό. Με εξαίρεση τον κασσίτερο, τα βασικά μέταλλα είναι κυρίως στο κόκκινο με το χαλκό να διαπραγματεύεται 1,43% χαμηλότερα και το πετρέλαιο επίσης να πέφτει 0,52%.

 

Για τις συναλλαγές των βασικών μετάλλων εκεί έξω, ενδιαφέρον νέο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην παραγωγή κυψελών μπαταριών για τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025.

Αφού η αμερικανική κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο τόνωσης, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Yellen, είπε ότι ορισμένοι Αμερικανοί θα λάβουν 1400 $ σε πληρωμές αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό αφήνει πολλούς να αναρωτιούνται αν θα μπορούσαμε να δούμε ένα ράλι στα κρυπτονομίσματα, στην GameStop ή σε μετοχές εστιασμένες στη λιανική.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ακόμη χειρότερων πιέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας αναφέρει ότι η Αυστραλία ανησυχεί πολύ για τις κινήσεις της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. Αυτά τα σχόλια έχουν ενδιαφέρον καθώς ορισμένοι κορυφαίοι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν στην Αλάσκα την επόμενη εβδομάδα και αυτά θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αλλά πολλά άλλα έθνη έχουν επίσης καταδικάσει τις ενέργειες της Κίνας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ περιορίζει περαιτέρω τις προμήθειες στην κινεζική εταιρεία Huawei.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σούγκα πρόκειται να συναντηθούν τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Δεδομένου ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν πρόσφατα, η 10ετής πρόβλεψη απόδοσης της Deutsche Bank για το 2021 στις ΗΠΑ είναι 2,25%. Αυτό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από ό, τι είχαν προβλέψει ορισμένοι αναλυτές.

Στο μέτωπο του κορανοϊού, η AstraZeneca μείωσε περαιτέρω τον στόχο της για προμήθεια έως 30 εκατομμυρίων εμβολίων στην ΕΕ στο 1ο τριμήνο. Η ΕΕ δεν είναι ευχαριστημένη με την AstraZeneca και πρόσφατα προχώρησε στην απαγόρευση των εξαγωγών του εμβολίου.Υπήρξαν και κάποιες καλές ειδήσεις, καθώς το εμβόλιο Novavax έδειξε αποτελεσματικότητα 96,4% στη δοκιμή φάσης 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπήρξαν κάποια δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, με το ΑΕΠ (YoY) -9,2% έναντι αναμενόμενου -7,8%, τη βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου -1,5% έναντι αναμενόμενου -0,6% και Manufacturing Production Ιανουαρίου - 2,3% έναντι αναμενόμενου -0,8%.

Για το υπόλοιπο της μέρας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ, το PPI των ΗΠΑ, τα δεδομένα για την απασχόληση του Καναδά, τα δεδομένα του Μίσιγκαν και το εβδομαδιαίο πλήθος των ενεργών rigs Baker Hughes.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →