Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται και πάλι υψηλότερα οδηγώντας το άνοιγμα της ΕΕ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται υψηλότερα. Το κίτρινο μέταλλο κινείται 0,74% ανοδικά συναλλασόμενο στα 1739 $ / oz, ενώ το ασήμι είναι 0,88% υψηλότερα στα 26,53 $ / oz.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το κλίμα κινδύνου στις αγορές μετοχών ήταν αρκετά καλό καθώς ο Nikkei 225 +0,60% και ο Shanghai Composite +2,36% διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα, αλλά ο ASX έκλεισε σταθερός. Αυτή η κίνηση προήλθε έπειτα από ένα νέο ρεκόρ για το Dow χθες.

Το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση τη νύχτα ήταν το AUD καθώς το AUD / USD διαπραγματεύθηκε 0,46% υψηλότερα και το AUD / JPY κινήθηκε 0,72% θετικά. Το ιαπωνικό γιεν έχει αρνητικές αποδόσεις έναντι των περισσότερων από τους σημαντικότερους ομολόγους του εδώ και λίγο καιρό. Στα εμπορευμάτα, ο χαλκός διαπραγματεύεται κατά 2,05% υψηλότερα μαζί με το πετρέλαιο WTI που διαπραγματεύεται ακριβώς στο επίπεδο.

Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν εξακολουθεί να επιδιώκει να καταστήσει μόνιμη την πίστωση φόρου για παιδιά. Αυτό έρχεται αφότου χθες η Βουλή των αντιπροσώπων πέρασε το πακέτο τόνωσης του Biden ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα είναι έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία την Παρασκευή, για την οποία η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γιέλεν είπε ότι ήταν καθοριστικής σημασίας για την οικονομία των ΗΠΑ.

Όσον αφορά το τι θα ακολουθήσει, υπάρχουν αναφορές που υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει ένα νομοσχέδιο δαπανών που θα σχετίζεται με την Κίνα, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει εστίαση σε ημιαγωγούς, 5G κ.λπ. Η τραπεζική αγορά προορίζεται για έργα δαπανών υποδομής, τα οποία θα μπορούσαν να εκτιμηθούν σε περίπου 2,5 τρις δολάρια.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας πρόκειται να συναντηθούν για διήμερη σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα την επόμενη εβδομάδα. Τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος, το COVID-19 και τη στάση των δύο εθνών στο Χονγκ Κονγκ.

Στο μέτωπο του COVID, έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες στην Ασία για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια και φαίνεται ότι η Ταϊβάν, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και το Βιετνάμ ψάχνουν να βρούν τα μεταξύ τους μονοπάτια.

Στην Αυστραλία, υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περίπου 300.000 χαμένες θέσεις εργασίας μόλις λήξει η υποστήριξη του JobKeeper (επιδότηση μισθού). Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα μόλις σταματήσει η εκεί υποστήριξη.

Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ συνέταξε μια έκθεση που αναφέρει ότι δεν αναμένει μαζική αύξηση του πληθωρισμού και επίσης υποθέτουν ότι οι εξοικονομήσεις δεν θα τροφοδοτήσουν μια έκρηξη δαπανών.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της ημέρας, περιλαμβάνονται η ανακοίνωση της πολιτικής της ΕΚΤ από την Lagarde, η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ και τα σχόλια από το Μέλος του Συμβουλίου της BoC Schembri.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →