Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται χαμηλότερα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται χαμηλότερα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας. Ο χρυσός διαπραγματεύεται -0,46% χαμηλότερα στα 1883 $ / oz, ενώ το ασήμι έχει μειωθεί πάνω από 1% και διαπραγματεύεται στα 27,50 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, το WTI είναι 0,31% κάτω και ο χαλκός έχει χάσει 0,62%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν πολύ αναμεμιγμένο όλη τη νύχτα, καθώς το Nikkei 225 (0,27%) και το Shanghai Composite (0,06%) έκλεισαν υψηλότερα, αλλά το ASX μειώθηκε -0,19%. Τα μελλοντικά συμβόλαια στην Ευρώπη δείχνουν αρνητικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι οριακά υψηλότερος (0,08%) και η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν το GBP / USD που έπεσε 0,23%. Ακολούθησε στενά το USD / CAD το οποίο αυξήθηκε 0,21%.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου, η Κίνα αναμένει ότι θα εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της έως τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss χαρακτήρισε ολέθρια την εμπορική συμπεριφορά της Κίνας.

Ο Nishimura της Ιαπωνίας είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την BOJ για την αναζωογόνηση της οικονομίας και την αποφυγή του αποπληθωρισμού

Τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι η προεδρική αναμέτρηση του Περού είναι πολύ κοντά. Εν τω μεταξύ, στο Μεξικό, το κοινό ανέτρεψε την εξουσία του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador στις εκλογές την Κυριακή. Η επίσημη πρόβλεψη των αποτελεσμάτων έδειξε, παρέχοντας στο κόμμα του MORENA και στους συμμάχους του μια μειωμένη πλειοψηφία που θα κάνει τη σαρωτική αλλαγή πιο δύσκολη.

Στις ΗΠΑ, η Fox News ανέφερε διμερή συμφωνία υποδομής ύψους 880 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Yellen, είπε ότι θα επιμείνει στο σχέδιο δαπανών ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν, ακόμη κι αν αυτό οδηγεί σε υψηλότερο πληθωρισμό. Η Yellen είπε επίσης ότι ένα ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο θα ήταν ευνοϊκό.

Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ θέλει να κάνει νόμιμο χρήμα το Bitcoin.

Μένωντας στα κρυπτονομίσματα, η εταιρεία fintech Square θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση εξόρυξης bitcoin ανοιχτού κώδικα, ηλιακής ενέργειας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% για τις διεθνείς εταιρείες.

Κινεζικό εμπορικό ισοζύγιο (USD) (Μάιος) 45,53B έναντι exp 50,50B prev 42,86B.

Γερμανικές παραγγελίες εργοστασίων (MoM) (Απρ) -0,2% έναντι exp 1,0% prev 3,9%.

Ατενίζοντας το υπόλοιπο της συνεδρίας, δεν υπάρχουν πολλά σημεία δεδομένων πρώτης κατηγορίας στην ημερήσια διάταξη, αλλά θα λάβουμε τα στοιχεία αγοράς περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ και τα δεδομένα Sentix της Ευρωζώνης.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →