Week Ahead - Η τιμή του χρυσού διατηρεί την ανοδική τάση: Ο πληθωρισμός και το δολάριο ΗΠΑ είναι καθοριστικής σημασίας για την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε μεγάλη αστάθεια αυτή την εβδομάδα - πρώτα μειώθηκε πάνω από 40 $ και στη συνέχεια ανέβηκε προς τα πάνω στο επίπεδο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά. Και η τάση του bull δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με αναλυτές.

Το κίτρινο μέταλλο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις πιο μικρές συζητήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, το δολάριο ΗΠΑ και τις αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αύξηση σε αυτούς τους οδηγούς οδηγεί σε χαμηλότερο χρυσό, ενώ μια αντιστροφή πυροδοτεί ένα άλλο ράλι χρυσού.

"Οι αγορές είναι ευαίσθητες στις πιο μικρές συζητήσεις. Την Πέμπτη, είχαμε μια κίνηση υψηλότερη στις αποδόσεις και το δολάριο, και οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν. Ο χρυσός πέταξε με ντάμπινγκ, με τη βοήθεια τεχνικών παραγόντων", δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Μπαρτ Μελκ.

Αλλά η πώληση αντιστράφηκε γρήγορα την Παρασκευή, καθώς ο χρυσός έλαβε ώθηση από την απογοητευτική έκθεση απασχόλησης των ΗΠΑ για τον Μάιο. Οι μη μισθωτές μισθοδοσίες αυξήθηκαν μόλις στις 559.000 τον Μάιο, που είναι κάτω από την εκτίμηση των 671.000.

"Τα ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερα για το χρυσό. Πολλοί πίστευαν ότι η έκθεση για την απασχόληση θα ξεπεράσει τις προσδοκίες όπως τα στοιχεία της ADP την Πέμπτη", δήλωσε ο Melek. "Εάν η απασχόληση εξακολουθεί να είναι άθλια, η Fed δεν θα βλέπει τον πληθωρισμό ως ζήτημα. Και οι αποδόσεις δεν είναι πιθανό να αντιδράσουν, κάτι που είναι καλό για τον χρυσό."

Επίσης, η έκθεση για την απασχόληση αποκάλυψε ότι το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία εξακολουθεί να είναι χαμηλό, το οποίο είναι μια κόκκινη σημαία. "Αυτό σημαίνει ότι η Fed θα συνεχίσει να εξυπηρετεί όσο χρειάζεται για να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής", σημείωσε ο Melek.

Συνολικά, η ανοδική τάση του χρυσού του Μαΐου παραμένει ανέπαφη, δήλωσε ο ανώτερος μεσίτης εμπορευμάτων της RJO Futures, Bob Haberkorn.

"Η ανοδική τάση θα συνεχιστεί με βάση τα δεδομένα απασχόλησης σήμερα το πρωί. Ο χρυσός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα του Αυγούστου. Βλέπω ότι ο χρυσός διαπραγματεύεται έως και τα 1.920 δολάρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας", δήλωσε ο Haberkorn. "Το μόνο πράγμα που θα διαταράξει την ανοδική πορεία του χρυσού είναι οι νέες ενδείξεις της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής."

Νέα χρήματα είναι επίσης πιθανό να εισέλθουν στο χρυσό όταν το κίτρινο μέταλλο είναι σε θέση να ξεπεράσει με επιτυχία το σημείο διάσπασης του έτους, το οποίο είναι περίπου στα 1.915 δολάρια ανά ουγγιά, πρόσθεσε ο Haberkorn. "Οι έμποροι έχουν επίγνωση των σημείων επαναφοράς", είπε. "Εάν έχουμε κλείσει πάνω από 1.900 $ πριν από το κλείσιμο, θα επιτεθούμε στα 1.920 $."

Ο Melek βλέπει τη διαπραγμάτευση χρυσού στο νέο εύρος μεταξύ 1.855 και 1.935 $. "Τα $ 1.920 είναι το ανώτατο όριο που θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε την επόμενη εβδομάδα", είπε.

Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις αποδόσεις των ΗΠΑ και τα νέα πρωτοσέλιδα του πληθωρισμού, με τις αγορές να προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της Fed στις 16 Ιουνίου.

"Πολλά θα εξαρτηθούν από όσα θα πει η Fed. Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να δει πλήρη απασχόληση πριν από τη μείωση, οπότε είναι πιθανό να βάλει πολλές επιφυλάξεις στον τρόπο με τον οποίο ΄θα μειώνεται. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με τα ομόλογα και να δουν τι θα συμβεί". Ο Μέλεκ επεσήμανε. "Το ερώτημα είναι αν οι πραγματικές αποδόσεις θα παραμείνουν ευνοϊκές και σε αρνητικό έδαφος."

Η κατεύθυνση του δολαρίου σε συνδυασμό με την πολιτική της Fed είναι απαραίτητη για την αγορά χρυσού, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας πολύτιμων μετάλλων της Gainesville Coins, Everett Millman.

"Παρακολουθήστε την επόμενη φορά που η Fed ενημερώνει τη σκέψη της σχετικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Καθώς είχαμε τη μείωση της ρητορικής και βλέποντας σημάδια πληθωρισμού, νομίζω ότι η Fed διατρέχει τον κίνδυνο να διατηρήσει την πολιτική πολύ χαλαρή για πάρα πολύ καιρό." νομίζω ότι πρόκειται να σφίξουν την πολιτική και να αυξήσουν τα επιτόκια σύντομα », δήλωσε ο Μίλμαν.

Βραχυπρόθεσμα, ο Millman είναι ουδέτερος στο χρυσό, δηλώνοντας ότι το κίτρινο μέταλλο είναι πιθανό να διαπραγματευτεί μεταξύ 1.870 και 1.890 $ την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, εμμένει στον χρυσό στόχο των $ 2.100. "Νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε αυτό. Υπάρχει περιθώριο να τρέξουμε υψηλότερα, ειδικά αφού ο χρυσός υποχώρησε από τα υψηλότερα ρεκόρ του Αυγούστου", είπε.

Δεδομένα για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα

Η νούμερο ένα κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα είναι η έκδοση CPI των ΗΠΑ την Πέμπτη. "Είναι πιθανό να δούμε τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή να αυξάνεται περαιτέρω - η πρόβλεψή μας είναι 4,8% ετησίως για το Μάιο, με τον πυρήνα (πρώην πληθωρισμός και ενέργεια) να αυξάνεται στο 3,3% από 3%. Για τον πρώτο, αυτό θα σήμαινε την υψηλότερη ανάγνωση πληθωρισμού από το 2008 - όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα 146 $ / βαρέλι - ενώ για τον βασικό ρυθμό, θα ήταν η ισχυρότερη ανάγνωση από το 1993! " είπε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING, James Knightley.

Οι αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ εκκρεμούν επίσης την Πέμπτη. Οι αγορές θα προσέχουν επίσης την ανακοίνωση επιτοκίου της Τράπεζας του Καναδά την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

"Η γενική συναίνεση είναι ότι όσο περισσότερη απογοήτευση στα μακροοικονομικά δεδομένα, τόσο το καλύτερο για το χρυσό", δήλωσε ο Melek. "Αλλά στην περίπτωση του ΔΤΚ, εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί, αυτό είναι θετικό για τον χρυσό."


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →