Ο χρυσός είναι σταθερός σήμερα το πρωί στο ευρωπαϊκό άνοιγμα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός είναι σταθερός σήμερα το πρωί στο ευρωπαϊκό άνοιγμα ενώ οι ζωντανές συναλλαγές είναι οριακά χαμηλότερες. Μετά από χθεσινή άνοδο 0,47%, το κίτρινο μέταλλο φλερτάρει ξανά με τα 1900 $ / ουγκιά σήμερα το πρωί, ενώ το ασήμι δεν έχει ακόμη σπάσει τα $ 28 / oz. Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων χαλκός (-0,45%) και spot WTI (-0,69%) και τα δύο διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

Μετά από ένα μικτό κλείσιμο στις ΗΠΑ, ήταν σχεδόν το ίδιο στην περιοχή της Ασίας. Το Nikkei 225 τελείωσε επίπεδο ενώ το ASX κινήθηκε 0,15% υψηλότερα. Το Shanghai Composite αγωνίστηκε και έπεσε -0,69%. Στην ΕΕ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν προς ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται 0,10% υψηλότερα και η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν του USD / JPY που κινήθηκε 0,19% υψηλότερα και αυτό ακολουθήθηκε στενά απότο GBP / USD που έπεσε -018%. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το BTC / USD έκανε μια άλλη κατάδυση και τώρα διαπραγματεύεται στα 32.812 $ αφήνοντας τους εμπόρους να αναρωτιούνται αν κάποια στιγμή θα σπάσει καθοδικά και τα 30.000 $.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη νύχτα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας συμβουλεύουν την Αυστραλία να διαφοροποιήσει τις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα. Η κρατική υπηρεσία μέσων ενημέρωσης λέει ότι το PBOC μπορεί επίσης να εισφέρει ρευστότητα.

Η Κίνα λέγεται ότι προχωρά και σημειώνει πρόοδο στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Αυστραλίας NAB για το Μάιο έφτασε στις 20 (πριν από 26) και οι επιχειρηματικές συνθήκες εκτυπώθηκαν στο 37 (πριν από τις 32)

Τελικό ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το πρώτο τρίμηνο του 2021 -1,0% q / q (προηγούμενο + 2,8%).

Γερμανία Απρίλιος βιομηχανική παραγωγή -1,0% έναντι + 0,4% m / m αναμενόταν.

Το Ελ Σαλβαδόρ επιβεβαιώνει ότι το USD θα συνεχίσει ως νόμιμο χρήμα στη χώρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θα συζητήσει το ρόλο της κρυπτογράφησης στις επιθέσεις ransomware στο G7.

Γερουσιαστής των ΗΠΑ λέει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μια περαιτέρω ρεπουμπλικανική αντιπαροχή για τις υποδομές. Ο Αμερικανός Capito λέγεται ότι δεν ακούγεται πολύ αισιόδοξος πριν από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο.

Το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στις ΗΠΑ λέει ότι η θεωρία ότι ο ιός COVID-19 διέρρευσε από ένα κινεζικό εργαστήριο στο Γουχάν είναι εύλογη.

Υπάρχουν αναφορές σήμερα το πρωί ότι η χαλάρωση όλων των περιορισμών κλειδώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να καθυστερήσει έως και δύο εβδομάδες.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται τα Γερμανικά ZEW, το ΑΕΠ της ΕΕ, η έκθεση ΕΠΕ (πετρέλαιο), το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, τα ανοίγματα των Jolts Job και τα σχόλια από τoν Haldane της BoE και τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της BOJ Amamiya.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →