Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται σταθερά στην αρχή της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται σταθερά στην αρχή της εβδομάδας. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1754 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 22,65 $/ουγκιά. Κοιτάζοντας τα υπόλοιπα βασικά εμπορεύματα, ο χαλκός κινήθηκε 1,10% υψηλότερα, ενώ το WTI σημείωσε άλμα 1,50%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, τα Nikkei 225 (1,60%) και Shanghai Composite (0,22%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το ASX (-0,28%) υποχώρησε.

Στον χώρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών ο κύριος κινητήρας ήταν η λίρα Αγγλίας μετά τα σχόλια της κεντρικής τραπεζάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο δείκτης δολαρίου ξεκινά τη συνεδρία οριακά χαμηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin κινήθηκε 3,50% υψηλότερα για να διαπραγματευτεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι δήλωσε ότι η επανένωση με την Ταϊβάν πρέπει να επιτευχθεί.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιού αντάλλαξε απόψεις με την USTR Tai για την εμπορική συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν είπε ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα παραμείνει κλειδωμένη στο Επίπεδο 3.

Η εκτίμηση της Nomura για το φορτίο χρέους των κατασκευαστών ακινήτων στην Κίνα είναι 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη βόρεια κινεζική επαρχία Shanxi (σημαντική περιοχή παραγωγής άνθρακα).

Συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο: η Κίνα προώθησε την ιδέα της ακύρωσης των δασμών και των κυρώσεων.

Η Daly της Fed είπε ότι μεγαλύτερα σημεία συμφόρησης με υψηλές δαπάνες θα σήμαιναν πληθωρισμό.

Ο Saunders της Τράπεζας της Αγγλίας είπε ότι η τιμολόγηση της αγοράς για μια προηγούμενη αύξηση επιτοκίου είναι κατάλληλη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μπέιλι είπε "προφανώς με απασχολεί ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο" και στη συνέχεια πρόσθεσε "αν κοιτάξετε την τελευταία πρόβλεψή μας, θα είναι υψηλότερος φοβάμαι. Ως διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, θα προτιμούσα να μην αλλά βρισκόμαστε σε πολύ ασυνήθιστες εποχές και αυτό που θα έλεγα είναι ότι πρέπει να διαχειριστούμε αυτόν τον καιρό ».

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας, τα σχόλια περιλαμβάνουν τα σχόλια των Lane, Elderson, de Cos και Evans της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →