Ο χρυσός και το ασήμι ανεβαίνουν και τα δύο τη Τρίτη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ανεβαίνουν και τα δύο τη Τρίτη. Το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο είναι περίπου ένα τοις εκατό υψηλότερα οδηγώντας στα 1765 δολάρια. Αλλού στο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 1% χαμηλότερα, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 0,24%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά φτωχό τη νύχτα καθώς τα Nikkei 225 (-0,94%), ASX (-0,26%) και Shanghai Composite (-1,93%) δυσκολεύτηκαν.

Στις αγορές συναλλάγματος, οι μεγάλες ισοτιμίες ήταν αρκετά σταθερές. Ο μεγαλύτερος κινητήρας ήταν το USD/JPY που έπεσε -0,15%, αλλά αυτό φαίνεται να είναι μια μικρή επιστροφή μετά από μια πρόσφατη άνοδο. Το Bitcoin είναι για άλλη μια φορά υψηλότερο και τώρα διαπραγματεύεται στα $ 57.540.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το Πεκίνο εξέτασε τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν στενούς δεσμούς με ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό λέγεται ότι αποτελεί μια διευρυνόμενη ώθηση για τον περιορισμό των καπιταλιστικών δυνάμεων στην οικονομία.

Αλλαγή αξιώσεων ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου Σεπτεμβρίου -51,1Kvs -58K πριν. Ιούλιος αναμένεται ποσοστό ανεργίας 4,5% έναντι 4,5%.

Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,75%.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Κορέας Λι λέει ότι θα παρέμβει στις αγορές συναλλάγματος αν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν λέει ότι πρέπει να επικεντρωθεί στη σταθεροποίηση των τιμών καταναλωτή.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα αποθέματα άνθρακα αυξάνονται.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου της Αυστραλίας αυξάνεται κατά 19 μονάδες τον μήνα σε 13.

ΔΕΠ Ιαπωνίας για 0,3% m/m Σεπτεμβρίου (αναμενόμενο 0,3%).

Εβδομαδιαία έρευνα της Αυστραλίας για το καταναλωτικό κλίμα 105,6 (προηγούμενη εβδομάδα 104,6).

Οι αυστηρές αντιδράσεις της Κίνας με την Αυστραλία για "ακατάλληλα" σχόλια για την Ταϊβάν.

Τα μέλη της ΕΚΤ σχολιάζουν τον πληθωρισμό - Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους διαρθρωτικά υψηλότερου πληθωρισμού / Όσοι αναζητούν αύξηση επιτοκίου μάλλον βιάζονται / Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ενεργειακού σοκ.

Τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίας περιλαμβάνουν τα Γερμανικά ZEW και σχόλια από τους Clarida, Bostic, Barkin, Brainard και Kaplan.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →