Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται οριακά χαμηλότερα την Τρίτη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται οριακά χαμηλότερα την Τρίτη. Ο χρυσός φαίνεται να απορρίπτει την κορυφή της περιοχής ενοποίησης στο ημερήσιο γράφημα κοντά στις 1833 $/oz και το ασήμι έχει σταματήσει λίγο πριν από τα 25 $/oz. Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χαλκός είναι -0,87% χαμηλότερα, αλλά το δ WTI αυξάνεται κατά 0,73% υψηλότερα.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά θετικό μέσα στη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,86%), ASX (0,02%) και Shanghai Composite (1,48%) έκλεισαν υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ήταν όλα τα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων που υπέστησαν απώλειες τη νύχτα. AUD/USD (-0,28%) και NZD/USD (-0,23%) ήταν οι χειρότερες επιδόσεις από τα κύρια ζεύγη νομισμάτων. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin έκλεισε υψηλότερα χθες και σήμερα το πρωί διαπραγματεύεται στα $ 52,553.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, η RBA άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο μετρητών της στο 0,10% στην απόφαση νομισματικής πολιτικής του Σεπτεμβρίου. Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση και ότι θα παρατείνει την περίοδο τουλάχιστον στον Φεβρουάριο (πριν από τα μέσα Νοεμβρίου).

Κινέζικο εμπορικό ισοζύγιο (USD) (Αύγουστος) 58,34Β έναντι 51,05Β έκπ. Προηγούμενο 56,59Β. Εξαγωγές (ετησίως) (Αύγουστος) 25,6% έναντι έκθεσης 17,1%.

Βρετανία Τιμές κατοικιών Αυγούστου +0,7% έναντι +0,4% m/m αναμένεται. BRC Ηνωμένου Βασιλείου Πωλήσεις παρόμοιες για τον Αύγουστο +1,5% ετησίως, συνολικές πωλήσεις +3% ετησίως

Γερμανία Ιούλιος βιομηχανική παραγωγή +1,0% έναντι +0,7% m/m αναμενόταν.

Το Ελ Σαλβαδόρ αγοράζει 200 ​​bitcoin, υιοθετεί το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Πηγαίνοντας προς τη σύνοδο της ΕΕ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιδηρομεταλλεύματος μειώθηκαν προκαλώντας πτώση των μετοχών της BHP και του Fortresucue στην Αυστραλία.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2021 (5,7%), αλλά αναβάθμισε το 2022 (4,6%).

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το γερμανικό ZEW, το ΑΕΠ της ΕΕ και σχόλια από τον Saunders της BoE.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →