Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την εβδομάδα οριακά υψηλότερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν την εβδομάδα οριακά υψηλότερα. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1827 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι κινείται στα 24,77 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός μειώνεται -0,31% και ο δείκτης WTI μειώνεται -1,07%.

Εξετάζοντας το συναίσθημα κινδύνου στη συνεδρίαση της Ασίας, τα Nikkei 225 (1,81%), ASX (0,07%) και Shanghai Composite (1,24%) διαπραγματεύτηκαν καλά όλη τη νύχτα. 

Οι αγορές συναλλάγματος, ήταν αρκετά δύσκολες μέσα στη νύχτα. Το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν το AUD/USD που έπεσε κατά 0,20% και ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύτηκε 0,08% υψηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD κινήθηκε πάνω από $ 50K και έφτασε τα $ 51,839.

Κοιτάζοντας μερικές ειδήσεις από το Σαββατοκύριακο μια μονάδα του στρατού ανέλαβε την εξουσία και ανέστειλε το σύνταγμα στη Γουινέα. Αυτό λέγεται ότι ήταν ένας από τους λόγους που το αλουμίνιο αυξήθηκε μέσα σε μια νύχτα.

Γερμανία εργοστασιακές παραγγελίες Ιουλίου +3,4% έναντι -1,0% m/m αναμενόταν.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, οι μεγάλες κρατικές τράπεζες της Κίνας φέρονται να αγοράζουν δολάρια ΗΠΑ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Άρντερν είπε ότι το κλείδωμα θα χαλαρώσει σε όλες τις περιοχές εκτός του Όκλαντ.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι πρόκειται να ενισχύσουν την εποπτεία της αγοράς συναλλάγματος.

Στην Ιαπωνία, ο Toro Kono είναι ο πρώτος υποψήφιος για να είναι ο νέος ηγέτης του έθνους. Ο Κόνο είναι επί του παρόντος υπουργός  ρυθμιστικής μεταρρύθμισης και εμβολίων του έθνους.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το PMI του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και σχόλια από τον Saunders της BoE. Η συνεδρίαση των ΗΠΑ αναμένεται να είναι ήσυχη καθώς είναι η Εργατική Πρωτομαγιά στην Αμερική.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →